MHP'den Türkçülük Günü Şahlanış Gecesi Konseri

Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat İlçe Teşkilatı, 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla Manavgat Stadyumunda Ahmet Şafak,Zafer İşleyen ve Mustafa Aksoy’un sahne alacağı konser düzenliyor.

MHP'den Türkçülük Günü Şahlanış Gecesi Konseri
Konuyla ilgili açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş, 3 Mayıs 1944'te, aralarında bilim adamı, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu Türk milliyetçilerinin dönemin iktidarı tarafından “ırkçılık” yaptıkları gerekçesiyle tutuklanıp ve mahkemede yargılandığını belirterek, “3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ‘tabutluk’ denilen ölüm hücrelerine atılan Türkçülerin kutlu mücadelesi, her Türk’ün okuması ve idrak etmesi gereken bir olaydır. Türk milletini her türlü emperyalizmden korumak için; inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.

3 Mayıs Türkçülük günü:Turancılık Davası'nın gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının, 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"'nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından kutlanmıştır.3 mayıs binlerce isimsiz gencin, milli varlığa yönelik tehditlere karşı direniş hareketidir. Alparslan Türkeş de 3 Mayıs 1944’ü, Türk Milliyetçilerinin; Türk Milletinin varlık davası için çektikleri ızdırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir şeklinde tarif etmiştir. Bu sebeplerden bu anlamlı gün, Türk Milliyetçileri tarafından her geçen gün artan bir coşkuyla daha da önemsenerek “Türkçülük Günü” olarak kutlanmaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle bütün Türk Milliyetçileri’nin “3 Mayıs Türkçüler günü “ nü kutluyor, ebedi aleme göç etmiş Türk büyüklerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

3 Mayıs Akşamı Manavgat Stadyumunda düzenleyeceğimiz:Ahmet Şafak,Zafer İşleyen ve Mustafa Aksoy un sahne alacağı 3 Mayıs Türkçülük günü,Şahlanış gecemize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA