İslahiye İlçesine Abdulkadir Konukoğlu Tarafından Okul Yapılacak

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’in İslahiye ilçesine 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yapacak.

İslahiye İlçesine Abdulkadir Konukoğlu Tarafından Okul Yapılacak
Gaziantep Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu arasında yapılacak olan okulun protokol imza töreni İl Özel İdaresi Encümen Salonunda yapılan toplantıda gerçekleşti.

Gaziantep Vali Erdal Ata, Konukoğlu ailesine yaptıkları yardımlar ve Gaziantep’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, 49. okul protokolümüzü imzalamak için toplanmış bulunuyoruz. Ben her şeyden önce Sanko ailesine teşekkür ediyorum. Bu güne kadar Türkiye ekonomisine yaptıkları katkı çok büyük. Binlerce insana iş imkanı sağlıyorlar. Her yıl milyarlarca dolarlık ihracat yaparak Türkiye ekonomisine inanılmaz derecede katkıları var. Gaziantep ekonomisine de büyük katkıları var. Bir çok sanayici iş adamı yatırımları genellikle büyük yerlerde yaparken Konukoğlu ailesi yatırımlarını daha çok Gaziantep’e yapıyorlar buda takdire şayan bir harekettir. Bugüne kadar zannediyorum 12 tanesi ilimizde 6 tanesi farklı illerde olmak üzere 18 tane eğitim fakültesi, camii ve diğer hayır işleri yapan bir ailedir. Özellikle hayır işleri yapan iş adamlarımızın daima işleri rast gider. Okul protokolü yapan iş adamlarımız yaptırırken hep zorlanırlar ama şunu söylüyorlar. Okula başladıktan sonra işlerimiz daha iyi oldu diyorlar. Yapılacak olan okulunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Hayır yaptıkları zaman işlerin daha iyi olduğunu ve hiçbir şey kaybetmediklerini belirterek, “Bir verene Allah daha fazlasını verir. Bu yapacağımız İmam Hatip Okulu hayırlı uğurlu olsun. Bu yapılan yardımların inanıyorum Allah katında karşılığını alacağız diye düşünüyorum. Bugüne kadar 20’ye yakın okul, 9 camii bitirdik şimdi de bir temel daha atıyoruz. Gayemiz paylaşmak, sosyal hayata katkıda bulunmak. Zaten dedemin, babamın bize nasihatleri vardı. Oğlum biz gittiğimiz zaman aman hayrınızı hasenatınızı eksik etmeyin derlerdi. Bugüne kadar hayır ettik verdik. Ama malımızın eksikliğinizi görmedik. İnşallah bizden sonra gelen nesiller, torunlarda bizim gibi yaparlar. Bu yapılacak olan okul hayırlı olsun. Bizlere de cenabı Allah defterine bir şeyler yazar” şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’teki eğitim sorunlarının başında çarpık yapılaşmanın geldiğini ve İslahiye’nin artık kendini yetim hissetmemesi gerektiğin belirterek,“ Eğitimden kaynaklanan problemlerin biri çarpık kentleşme, çarpık kentleşme ile ilgili son yıllarda atılımlar var. Özellikle Şehitkamil ve Şahinbey'de ciddi kentsel dönüşümler yapılıyor. İnşallah 10 yıl sonra inanıyorum Gaziantep’in çevresi tümden değişecek. Eğitim ile ilgili geçmiş ile mukayese edildiğinde daha ciddi atılımlar var. Valimiz Erdal Ata şehrimize gelmesinden sonrada eğitim kampanyasına ağırlık verildi.

Çok sayıda iş adamı hayır severden yeni okullar için sözler alındı. Protokoller imzalanıyor. Bu protokolde onlardan birisidir. İslahiye’nin özel bir durumu var. Biraz kendini yetim hissetmiş ilçemizdir. Böyle bir üvey evlat muamelesi gördüğünü düşünür. Zaman zaman İslahiye, Gaziantep arasında Anteplik duygusunu giderek zayıflatan bir durum oluyor. Biz bu siyasete girdikten sonra hem İslahiye’yi, Gaziantep’e entegre etme ve üvey evlat duygusunu bertaraf etmek adına İslahiye için protokol mensuplarıyla istişare ediyoruz. Bu yapılacak olan okulda hayırlı olsun Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nada teşekkür ederim” diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman’da, yapılacak olan okulun hayırlara vesile olmasını ve iş adamlarının daha çok yardımlarda bulunmasını temenni etti. Yapılan konuşmalar sonrası protokol imzalandı.
Kaynak: İHA