Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi Açıklaması

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Eskişehir'e atletizm salonu yapmak istediklerini belirterek, "Salon için 11 dönümlük arazi tahsisi yapıldı" dedi.

Terzi, AA muhabirine İstanbul'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda kullanılan antrenman malzemelerinin Eskişehir'e getirildiğini söyledi.

Terzi, Vali Sami Sönmez Atletizm Spor Kompleksi'nin yanındaki arazinin Valilik, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediye tarafından kendilerini verildiğini belirtti.

Salon için desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Terzi, şöyle konuştu:

"Tahsis edilen alana 5-6 milyon dolarlık ya da daha az bütçeyle salon yapılması gerekiyor. Buna, Eskişehir milletvekillerinin ve siyasilerinin sahip çıkarak bir salon yapılması işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Eskişehir hava şartları itibarıyla zor bir kent. Eskişehir, atletizm için potansiyeli olan bir kent. Bu salonun mutlaka Eskişehir'de yapılması lazım. 2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede gümüş madalya kazanan Gamze Bulut da Eskişehirli. Aynı olimpiyatlarda altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin de Kütahya'dan gelip olimpiyatlara Eskişehir'de hazırlandı."

Terzi, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan atletlerin şampiyonalar için Eskişehir'de antrenman yaptığına değinerek, kentten milli takıma daha çok sporcu çıkacağını ve bunun altyapısını da kurduklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA