Kılıçdaroğlu Demokrasi Mitinglerini Yarın Aydın’dan Başlatıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yarın Aydın’da düzenleyecek olduğu “Özgürlük ve Demokrasi” mitinglernin ilkinde 100 bin kişiyi toplamayı hedefliyor.

Kılıçdaroğlu Demokrasi Mitinglerini Yarın Aydın’dan Başlatıyor
Bunun için bölgedeki bütün iller genel başkan yardımcıları tarafından gezilirken, düzenlenen basın toplantıları ve duyurularla bütün partililer Aydın davet edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın Aydın’da düzenleyecek olduğu “Özgürlük ve Demokrasi” mitingi için sona yaklaşıldı. İstasyon Meydanı’nda saat 17.00 başlayacak miting öncesinde CHP Muğla Milletvekili Sanatçı Tolga Candar ve Faruk Demir konserler verecek. Konserlerin ardından saat 18:00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halka hitap edecek.

Miting için haftalar öncesinden başlayan hummalı çalışmalar çerçevesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Bülent Tezcan bölgedeki iller tek tek gezilerek partililer Aydın’a davet edildi. Aydın’da da sokaklarda gezen parti otobüsü ve asılan pankartlarla vatandaşlar mitinge davet edildi.

CHP Aydın İl Başkanlığı ve tüm ilçe örgütlerinin ‘Özgürlük ve Demokrasi’ mitingine hazır olduğunu kaydeden İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Aydın siyasi tarihinin en yüksek katılımlı mitingini gerçekleştireceğiz. 100 bin kişinin mitinge katılması bekliyoruz, Aydın’ın yanı sıra İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Muğla ve Balıkesir’den çok sayıda partilimiz de bu mitinge katılacak. Vatanın bayrağını seven herkesi ‘Eski defterleri kapat da gel, memleketin haline bak da gel, bayrağını kap da gel, 6 oklu rozetini yakana tak da gel’ diyerek ‘Özgürlük ve Demokrasi’ mitingine davet ediyoruz” dedi.

‘AYDIN’DAN MESAJ VERECEĞİZ’
CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ise, yarınki mitinge katılanların sayılarının yüzbinleri bulacağını dikkat çekti. Köylerden beldelerden çok sayıda telefon aldıklarını ve vatandaşların bu mitinge olan ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Altıntaş, “Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu mitin bir uyanış bir titreyiş anlamı taşıyor. Aydın’dan yüzbinleri bulan insan topluluğu ile hükümete mesaj vereceğiz. Tüm Aydınlıları mitingimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA