Ermenistan'da Türk Bayrağının Yakılması

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği üyeleri, geçen ay Ermenistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Dernek binası girişine, Ermenistan cumhurbaşkanı, başbakanı, ASALA terör örgütü kurucuları ve Talat Paşa'yı suikastla öldüren kişinin fotoğraflarını koyan üyeler, üzerinden basarak geçti.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, yaptığı açıklamada, Ermeniler'in Türk bayrağına basarak, taş atıp saygısızlık yaptıklarını belirterek, "Bundan sonra onların yaptığı her saygısızlığa karşı biz de tepki göstereceğiz. Dernek binası girişine bıraktığımız resimlere herkes basarak geçecek" dedi.

Bayrakların milleti temsil ettiğini vurgulayan Gülbey, şunları kaydetti:

"Biz burada büyük bir millet olduğumuz için bayrak milleti temsil eder. Biz bayrağı yakma taraftarı değiliz. Bu tür eylemlere göz yuman yetkililerin resimlerini biz de bu şekilde ezer geçeriz. Türk bayrağına yapılan hakareti kesinlikle kabul etmiyoruz. Yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Buradan yetkililerimize bu durum karşısında tepkisiz kalmamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Bu işin bir daha tekrar edilmemesini istiyoruz."

Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA