Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu'nun “sabunsuz Su Yok” Projesinin Yeni Başarısı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu'nun 8. Sınıf öğrencisi Abdurrahman finale kalan 100 proje arasında ilk 50 arasına girerek büyük başarı elde etti.

Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu'nun “sabunsuz Su Yok” Projesinin Yeni Başarısı
Ankara’da düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ortaklaşa yürüttüğü, ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik proje çalışmasına, Türkiye genelinde 78 bin 887 proje başvurusunun yapıldı. Fen Bilimleri alanında sergilenen Hisarcık Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emel Maden danışmanlığını yaptığı, 8. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Kanat'ın "Sabunsuz Su Yok" isimli projesi ilk 50’ye girdi.

Ankara Millî Eğitim Şura Salonu’nda düzenlenen ve Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Nurettin Konaklı, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Bakanlık personelinin katıldığı ödül töreninde 100 proje arasından ilk 50 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere 32 GB’lık tablet bilgisayar, ikinci 50 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere 16 GB’lık tablet bilgisayar, danışman öğretmenlerine ise dijital fotoğraf çerçevesi verildi.

Öğrencisinin proje başarısından dolayı gurur duyduklarını belirten Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ali Bütün, “Bu, ilçemiz ve okulumuzun tanıtımı açısından çok önemli bir başarıdır. "Sabunsuz Su Yok" projesini hazırlayan öğrencimiz Abdurrahman Kanat’a, Proje Danışman Öğretmenimiz Emel Maden’e, projemizin gerek bölgede, gerekse Ankara finallerinde sergilenmesinde her zaman yanımızda olan ve bizleri maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Çoşkun Esen’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan Cebeci’ye ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz İsmail Değirmenci’ye çok teşekkür ederiz” diye belirtti.

Kaynak: İHA