Sandıklı'dan Avrupa'daki Kurslara Katılan Esnafa Sertifika

Afyonkarahisar'in Sandıklı İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Avrupa’da düzenlediği eğitimlerde katılan esnafa başarılardan dolayı sertifikaları verildi
Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’İnşaatlarda Kullanılan Yeni Yalıtım Tekniklerinin Yerinde İncelenmesi” “2011-1-TR1-LEO02-25693” sözleşme numaralı proje, 2011 yılı Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projeleri teklif döneminde sunulan 2550 projeden birisi seçilerek Avrupa Birliği'nden destek almayı hak kazanmıştı.

Sandıklı'dan Avrupa'daki Kurslara Katılan Esnafa Sertifika
Birinci etapta 8 kursiyer Belçika’nın Brüksel kentine, ikinci etapta Almanya’nın Hamburg kentine 8 kursiyer, üçüncü etapta 2013 Ocak ayında ise yine Almanya’nın Hamburg kentine 8 kursiyer gönderildi.

Sertifika töreninde Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, kalifiye eleman sıkıntısına vurgu yaparak "Bu proje sayesinde belediyemiz ve bir çok işletme kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılayacak. İşlerde verimlilik artacak” dedi
Sandıklı Kaymakamı Ali Candan ise “İnsanların önü görmesi ve hedefine ulaşması adına böyle eğitimler son derece önemli. Bu arkadaşlarımızın orada edindikleri bilgilerin ilçemizde diğer arkadaşları ile paylaşarak da örnek olacaklarına inanıyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası kursiyerlere sırası ile sertifikaları verildikten sonra toplu hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu.
Kaynak: İHA