İşçi Partisi İlçe Başkanı’ndan Perincek’in Yargılanmasına Tepki

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İşçi partisi İlçe Başkanı Turan Küçükkaya, Doğu Perincek’e savunma yaptırılmadığını belirterek tepki gösterdi.

İşçi Partisi İlçe Başkanı’ndan Perincek’in Yargılanmasına Tepki
Partinin ilçe başkanlığında basına açıklama yapan Küçükkaya, Ergenekon davasında kanunsuz ve keyfi uygulamalara bir yenisi daha eklendiğini iddia etti. Turan Küçükkaya, basın açıklamasında şunları söyledi; “İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, geçtiğimiz günlerde duruşmada söz alarak son savunmasını 14 Mayıs 2013, Salı günü yapacağını beyan etmiş, Mahkeme başkanı da anlaşıldı, Doğu bey diyerek bu isteği uygun görmüştü. Davanın 10 Mayıs 2013 tarihindeki duruşmasının sonunda ara kararını açıklayan Mahkeme, önümüzdeki hafta son savunmalara 2. İddianame tutuklu sanıklarıyla devam edileceğini belirtti.

Bunun üzerine Sayın Perinçek’in 14 Mayıs günü son savunmasını yapacağını hatırlatan tutuklulara, Mahkeme başkanı, O geçti, daha sonra değerlendireceğiz yanıtını vermiştir. Böylece Sayın Perinçek’in 14 Mayıs 2013 günü son savunmasını yapması engellenmiş ve belirsiz bir tarihe ertelenmiştir. Keyfi ve kanunsuz uygulamalarına bir yenisini ekleyen Mahkeme, Sayın Perinçek’in son savunmasında da Türk Milletini, Türkiye’yi savunacak olmasından rahatsızlık duyarak, bunu kamuoyundan gizlemek istemektedir. Mahkeme’nin bu keyfi kararına, 14 Mayıs günü aralarında çok sayıda milletvekili, sanatçı, kitle örgütü temsilcisi, baro temsilcisi, akademisyen ve yurttaşın duruşmayı izlemek üzere hazırlık yapmasının yol açtığı belirtildi. Görünen durum;Doğu Perinçek’in söyleyeceği gerçeklerden korktuklarını göstermektedir. Kamuoyuna durumu protesto ettiğimizi duyuruyoruz.”
Kaynak: İHA