AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur'un Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, "Hani eskiden bir resim vardı; veresiye satan ile peşin satan. İşte Türkiye 10 sene önce o perişan adamdı. Şimdi ise ayak ayak üstüne atmış, kasasında parası, itibarı olan bir ülke haline geldi" dedi.

Balıkesir'de bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek kurduğu Sivil Güçler Birliği Derneği yöneticileri, AK Parti İl Başkanlığı binasında Uğur'u ziyaret etti.

Uğur, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerini çok önemsediklerini söyledi.

Devletin milletini, milletin de devletini sevmesi gerektiğini belirten Uğur, millet iradesine karşı olmayan bir devletin yolunu açtıklarını anlattı.

Geçmişte devletin, inanmadığı ve güvenmediği için milleti sürekli kontrol altında tutmaya çalıştığını vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

"Siciller, kayıtlar tutuluyor. Annesi, babası kim- Eşi kapalı mı- Namaz mı kılıyor, camiye mi gidiyor- Devlet bu tür lüzumsuz işlerle uğraşıyordu. Toplum bir mozaik. Alparslan, 1071'de Anadolu'ya girdiğinde bir mozaik vardı. O zaman da Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni vardı. Dindar olan var, dindar olmayan var ama biz arzu ediyoruz ki herkes fikrini rahat söylesin, ibadetini rahat yapsın, geleneğini, göreneğini rahat yaşasın. Allah'a çok şükür bugün artık çok şey törpülendi."

-"Kimseden dilenmiyoruz"-

Uğur, dünyada milyarlarca insanın parmak izi, beyni ve düşüncesinin farklı olduğunu dile getirerek, insanların tek kalıba sığdırılamayacağını ancak bunun yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Türkiye'de "tek tip insan yetiştirme" dayatmasının geride kaldığını anlatan Uğur, insanların hür iradeleriyle baskı altında kalmadan yaşayabildiğini ifade etti.

Kimsenin kimseye müdahale etmediği, dayatmadığı, fişlemediği bir düzen geldiğine işaret eden Uğur, şöyle konuştu:

"Burada sivil toplum çok önemli. Sizler toplumda karşılığı olan insanlarsınız. Hani 'akil insan' diyoruz ya. Akil insanlar, toplumda karşılığı olan insanlar. Vakıflarımız, derneklerimiz var. Sivil toplumun güçlü olması gerek. İnşallah bu gerçekleşecek. IMF'ye bu ay son borcumuzu ödüyoruz. Kimseden dilenmiyoruz. Hani eskiden bir resim vardı; veresiye satan ile peşin satan. İşte Türkiye 10 sene önce o perişan adamdı. Şimdi ise ayak ayak üstüne atmış, kasasında parası, itibarı olan bir ülke haline geldi. İtibarınız varsa geliyor İsrail sizden özür diliyor. Bu öyle basit bir olay değil. Dünyada bir olay olduğu zaman mutlaka Türkiye'ye haber veriliyor."

Uğur, sivil toplum örgütlerinin de destekleriyle birlik, beraberlik içinde Balıkesir'i ve ülkeyi çok daha iyi konuma taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA