6. Uluslararası “çayda Çıra” Film ve Sanat Festivali Yapıldı

Elazığ'da 6. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali gerçekleştirildi.

6. Uluslararası “çayda Çıra” Film ve Sanat Festivali Yapıldı
Elazığ Sinema Derneği'nin organizasyonunda Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen galada, Çayda Çıra Onur Ödülü'ne layık görülen sinema sanatçıları Türkan Şoray ve Aytaç Arman'a ödülleri Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Milletvekili Sermin Balık ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Televizyon Genel Müdürlüğü temsilcisi Dilek Mescigil, Çayda Çıra Özel Ödülü'ne layık görülen Oktay Kaynarca'ya ise ödülünü Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu verdi. Hatay'da yaşanan olaylardan ötürü Çayda Çıra oyunu festivalde iptal edildi. Şoray, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, Elazığ'ın kendi yaşantısında çok ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Bugün buraya yıllar öncesinden Elazığlılarla yarım kalan buluşmasını tamamlama düşüncesiyle geldiğini belirten Şoray, "İnanılmaz bu coğrafyanın güzelliğini resmettiğimiz Cemo filminde, bir ay süresince tüm Elazığlılarla kaynaşarak çok güzel günler geçirmiştim. Maalesef hoş bitmedi, başka türlü ayrılmak isterdim ama çok büyük bir kaza geçirdim Harput bölgesinde, ölümden döndüm. O günler içinde sevgili Elazığlılar benim o kötü durumumu, yüreklerinde hissettiler, hep yanımda oldular" dedi.

Oyuncu Oktay Kaynarca ise Reyhanlı'da yaşanan bombalı saldırı nedeniyle bugün yüreklerinin buruk, kalplerinin kırık olduğunu belirtti.

Yaşanan bu ölüm ve hüzünlerin bundan sonra çok daha büyük ölüm ve hüzünleri memlekete taşımaması temennisinde bulunan Kaynarca, "Allah bizi savaşlarla sınamaz inşallah. Temennim odur ki, umarım ülkemiz böyle bir sınavdan geçmez" diye konuştu

Geceye, Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ve Faruk Septioğlu, sanatçılar Suna Yıldızoğlu, Tuğrul Mete ve Mahmut Cevher ile davetliler katıldı.

Ödül alan oyuncuların sinevizyon eşliğinde kısa tanıtımlarının yapıldığı gala, Cemo filminin gösterimi ile sona erdi

Kaynak: İHA