Gökyüzünü Rengarenk Uçurtmalar Kapladı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Değirmenler Tepesi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Uçurtma Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Gökyüzünü Rengarenk Uçurtmalar Kapladı
Sabah saatlerinde başlayan 5. Uluslararası uçurtma festivalinde binlerce uçurtma gökyüzünde buluştu. Renkli görüntülere sahne olan festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Tarihi değirmenler tepesinin ev sahipliği yaptığı festivalde uçurtmalar engelliler yararına uçuruldu. Çeşitli yiyecek ve içeceğin ücretsiz olarak dağıtıldığı festivale Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Jandarma Komutanı Hakan Demiröz’de katıldı.

Yöresel halk oyunlarının sergilendiği ve çeşitli yarışmaların düzenlendiği festival şenlik havasında devam etti. Havanın güneşli ve rüzgarlı olması ise uçurtma uçuranlara keyifli anlar yaşattı. Zaman zaman uçurtması rüzgara ters düşen bir çok katılımcı zor analr yaşadı. Organizasyonu düzenleyen Miyase Karlıova festivalden elde edilecek gelirin engelli öğrencilere bağışlanacağını ifade ederek “bugün burada 5. Uluslararası uçurtma festivalini yapıyoruz. Festivalimiz bu yıl engelliler haftasına denk geldi. Her yıl geleneksel olarak değirmenler tepesinde düzenlediğimiz festivalin gelirlerini engellilerimize bağışlayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir günde buluştuk”dedi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise festivalin tam bir şenlik havasında geçtiğini belirterek, “Çok güzel bir organizasyon. Bu organizasyonu düzenleyen Miyase hanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir katılım var. Bugün birde anneler günü buradan bütün annelerimizin anneler gününü de kutluyorum” dedi.

Öte yandan yaklaşık 10 bin TL gelir elde edilen festival akşam saatlerinde son buldu.
Kaynak: İHA