Siirt Belediye Başkanı Sadak’tan Çekilme Süreci Değerlendirmesi

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarının son oturumunda PKK’nın sınır dışına çıkması sürecini değerlendirdi.

Siirt Belediye Başkanı Sadak’tan Çekilme Süreci Değerlendirmesi
Siirt Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, PKK'nın silahlı unsurlarının sınır dışına çekilmeleri hakkında yaptığı açıklamada, sürecin olumlu gittiğini ifade etti.

Sadak, “Başlatılan barış süreci olumlu bir şekilde sürüyor. Ancak buna rağmen sürecin hassasiyet, iyi bir üslup, ciddi bir irade gerekir. PKK’nın silahlı güçlerinin sınır dışına çekilme süreci başladı.

Fakat silahlı güçlerin gideceği yer cehennem değil, cennet gibi özgür alanlardır. Özgürlük, eşitlik ve adalet için dünyanın en güzel doğasına sahip özgülüğün koktuğu, geçte olsa dünyanın demokrasi beşiği olan alanlara gidiyorlar, barış bu ülkeye mutlaka gelecek. Bu ülkede eşitlik, özgürlük ve kardeşlik sağlanacak. Bu süreçte hiçbir baskı, hiçbir şiddet kullanmadan geri çekilme için değil barışa adım adım ilerlemek için sınır dışına çekiliyorlar” dedi.

Sadak, hiçbir üslubun bu barış sürecini bozamayacağını, bu nedenle herkesin süreçle ilgili olarak söylemelerinde yapıcı bir dil kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA