Mersinliler 1 Mayıs'ı Selda Bağcan İle Kutladı

İçel'de 1 Mayıs İşçi Bayramı, binlerce kişinin katılımı ve Selda Bağcan konseriyle kutlandı.

Mersinliler 1 Mayıs'ı Selda Bağcan İle Kutladı
İstasyon Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen binlerce kişi, rengarenk görüntüler oluşturdu. Miting alanında BDP’li gençlerin, Türk bayrağı ve parti bayrağını birlikte taşımaları ise dikkat çekti.
İçel'de 1 Mayıs, İstasyon Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş ve burada yapılan mitingle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde, saat 10.00'dan itibaren İstasyon Meydanı'nda toplanmaya başlayan işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, emekliler, köylüler ve öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları, dövizler, flamalar ve pankartlarla saat 11.00'den itibaren yürüyüşe geçti. CHP İçel milletvekilleri İsa Gök, Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile CHP ve BDP’li belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüş boyunca, davul-zurna eşliğinde halaylar çekilip marşlar söylendi. Sloganlar atarak hak taleplerinde bulunan binlerce kişinin 1 Mayıs gündeminde; adaletsiz ücret dağılımından taşeronlaştırmaya, sendikasızlaştırmadan işsizliğe, zamlardan zengin-yoksul farkına, kadın ve çocuk haklarından eğitim ve nükleer santrale kadar hemen her konu yer aldı. Atılan sloganlarda barış talebi de sık sık dile getirildi.

Kadınlar ve gençler rengarenk giysileriyle kutlamalara katılırken, çocuklar da anne-babalarına destek verdi.

İçel polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda, katılımcılar Cumhuriyet Meydanı'na tek tek aranarak alındı. Hayatını kaybeden emekçiler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan 1 Mayıs mitinginde konuşan Tertip Komitesi Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi İrfan Gültekin, bugünün emekçilerin birlik, dayanışma, mücadele günü olduğunu söyledi.

Bugün dünyanın bütün meydanlarının İçel Cumhuriyet Meydanı gibi coşku yüklü olduğunu belirten Gültekin, “Bugün dünyanın bütün meydanları işçi sınıfı ve dostlarının dayanışmasıyla kıpır kıpır. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde emekçilerin yüreği eşitlik ve özgürlük için çarpıyor. 1 Mayıs’ta taşeronlaştırmaya, özelleştirmelere, güvencesiz çalışmaya, kayıt dışı çalışmalara, esnek ve kuralsız çalışmaya, kadınlara yönelen şiddete, işsizlik ve yoksulluğa karşı birlik, mücadele, dayanışmamızı haykırmak için toplandık” dedi.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Gültekin, sürecin ülkeye kalıcı bir barış getirmesini dileyerek, “Bizler de İçel’den bu barış türküsüne katılıyoruz. Gencecik çocuklarımız ölmesin, analar ağlamasın artık” diye konuştu.

Tertip Komitesi üyelerinin de kısa birer konuşma yaptığı mitingde, daha sonra Selda Bağcan sahne aldı. Ağırlıklı olarak kendi şarkılarını seslendiren Bağcan, meydanı dolduranlarla birlikte 1 Mayıs coşkusu yaşadı. Selda Bağcan'ın şarkılarına eşlik eden ve halaylar çeken katılımcılar renkli görüntüler oluştururken, özellikle BDP'li gençlerin bir ellerinde Türk bayrağı, diğer ellerinde parti bayrağı ile konseri izlemeleri dikkat çekti

İçel’deki 1 Mayıs kutlamaları, Selda Bağcan'ın alanı dolduranlarla birlikte 1 Mayıs Marşı'nı söylemesiyle olaysız sona erdi.
Kaynak: İHA