Yılmaz, Samsun’un 2023 İhracat Hedefini Açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un 2023 yılında ihracat hedefinin 6 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Yılmaz, Samsun’un 2023 İhracat Hedefini Açıkladı
Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Asarcık’tan gelen heyetle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Asarcık Belediye Başkanı İbrahim Yüce, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş ile Asarcık’a bağlı köy ve mahalle muhtarlarını ağırlayan Yılmaz, yemek sırasında yaptığı konuşmada Samsun ekonomisinin gelecek planları konusunda da ipuçları verdi.

2014 Mart’ında yapılacak olan seçimlerden sonra Samsun sınırları içerisinde bulunan tüm yerleşim birimlerine yönelik bir çalışma yapılacağını ve buralara hizmet götürme sorumluluğunun kendilerinde olacağını belirten Başkan Yılmaz, “Asarcık ilçesindeki tüm mahallelerin, köylerin tamamını gezip tespitler yapacak ve öncelikleri belirleyeceğiz. Şu an bulunulan noktadan çok daha ileri bir hizmet kalitesi ve standardını hep birlikte yakalayacağımıza kesinlikle inanıyorum” dedi.

Samsun’un Türkiye’nin en büyük 16. şehri olduğunu ancak zenginlik sıralamasında aynı seviyede bulunmadıklarını hatırlatan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentin söz sahibi, karar verici noktasında olan aktörlerle bir araya geldik ve bunu çok sık yapıyoruz. Samsun’un 2023 vizyonu çerçevesinde ihracat hedefinin 6 miyar dolara çıkması gerektiğini ve hedefin bu olması gerektiğini kararlaştırdık. Yani bugün 400 milyon dolarlar civarında olan ihracatı 10 yıl içerisinde 15 kat artırmamız gerektiğini düşünüyoruz ve bunu gerçekleştirmek zorundayız. İşte o zaman zengin şehirler kategorisine girmiş oluruz. Bugün şehircilik adına güzel şeyler yapıyoruz ve şehri ihya ediyoruz ancak bunlar yetmez. İnsanımızı zenginleştirmek ve kişi başına düşen milli geliri de artırmak zorundayız.” Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Amisos Cafe-Restaurant’ta verilen yemeğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ile Çınarlık Belde Belediye Başkanı Nihat Soğuk da katıldılar .
Kaynak: İHA