Türk Polis Teşkilatı'nda 168. Yıl Coşkusu

Sinop'ta emniyet mensupları, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gaziler ve emekli polis memurları ile yemekte bir araya geldi.

Türk Polis Teşkilatı'nda 168. Yıl Coşkusu
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sinop'ta de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar 8 Nisan günü şehit aileleri, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Belediye Yaşlılar Evi'ni ziyaretlerle başladı.

Etkinlikler bu gün de; Valilik makamı ve şehitlik ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyareti sırasında dualar okunup, şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Polisevi'nde kurban kesiminin de gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'nce şehit aileleri, gaziler ve emekli polis mensupları onuruna yemek verildi.

Yemekte konuşan İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin şehit ailelerine seslenerek, "Sizler bu vatan ve millet uğruna en değerli varlıklarınız olan evladınızı, eşinizi, kardeşinizi yada yakınınızı kaybettiğiniz. Sizlere çok şey borçluyuz. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Şehitlerimizin aziz hatıralara ebediyen yüreklerimizde yaşayacaktır” dedi.

Meslektaşlarına da hitap eden Aytekin konuşmasını şöyle tamamladı: "Değerli meslektaşlarım. Uzun yıllar bu vatana hizmet eden sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler çok daha zor şartlarda görevinizi ifa ettiniz. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü fedakarlığı yaptınız. Şimdi bu görevi sizlerden biz devraldık. Sizler gibi bizlerde bu kutsal görevi bizden sonra gelecek nesillere emanet edeceğiz. Teşkilatımızın kuruluşunun 168. yılını kutluyor, tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, ailelerine teşkilatımıza ve milletimize sabır diliyor, geride kalan yakınlarına emeklilerimize ve görevi başındaki tüm meslektaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlıklı ve ve mutlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.” Polisevi'nde gerçekleştirilen yemek programına; İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, SGK İl Müdür Yardımcısı Osman Taşkın, şehit aileleri, gaziler ve emekli polisler katıldı.

Kaynak: İHA