Manisa İGM'den Festival Komitesine Teşekkür

Manisa İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantısında, Mesir Festivali Komitesi üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi.

Manisa İGM'den Festival Komitesine Teşekkür
Mesir Festivali Komitesi üyeleri; Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Manisa'yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın da katıldığı İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından konuşan Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz "Bu yılki mesirin bizim için bir başka önemi de bundan sonraki mesirlerin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olması. Yani buradaki arkadaşlarımızla birlikte son Mesirimizi yapmış bulunuyoruz.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, “Kültür ve turizm adına Manisa’nın gelişmesine ve markalaşma sürecine verdiğiniz destekten dolayı sayın başkanımızın şahsında hepinize teşekkür etmek istiyorum. Mesire verdiğiniz destek sayesinde UNESCO tarafından kültürel miras ilan edilmesi kolaylaştı. Mesirin değerini biliyoruz. Mesir dünyada bir marka festival. Bundan daha spesifik bir festival yapılmıyor. Büyük katılımlı insan odaklı bir festival yapılıyor.” dedi

Karaköse'nin ardından söz alan Manisa'yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise "Bir sivil toplum örgütü başkanı olarak burada olmaktan gurur duyuyorum. Burada AK Parti, MHP ve CHP grubundan çok değerli dostlarımız var. Tabi hal böyle olunca da bir takım şeyler yapılabiliyor. Gün geçtikçe bu şekilde paylaşıldıkça mesir gibi sosyal aktiviteler değer kazanıyor. 50 yıldan beri mesirle ilgili çalışmalar yapan çok değerli bir kurumun başkanlığını yapıyorum. Tabi Manisa büyüyor, Mesir büyüyor ve ihtiyaçlar çoğalıyor. Bu kapsamda İl Genel Meclisi’nin ve Manisa Belediyesi’nin mesiri sahiplenmesi ve verdiği desteklerin çoğalması beni derneğim haricinde de çok mutlu ediyor. Bu sene İl Genel Meclisi son görevini yapıyor, ancak buradaki arkadaşlarımızın pek çoğu belediyelerde görev yapacak. Aynı şekilde sahiplenmenizi tarafsız bir şekilde rica ediyorum. Mesir fuarlarda çok büyük bir ilgi çekiyor. Bunun için hepimizin birden hareket etmesi gerekiyor. Bunları sizin en iyi şekilde düşündüğünüze eminim" şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ"Toplantıda son olarak söz alan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın herkesin ortak noktası olduğunu, tanıtımı konusunda da herkesin üzerine düşen görevlerin bulunduğunu ifade ederek, "Bunu yapabilmenin çabası içinde olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Bu sene 473.'sünü kutladığımız festivalin daha güzel geçirilmesi kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mesir festivali geçtiğimiz yıllara göre daha coşkulu, katılımın daha fazla olduğu, değişik il ve ilçelerden Manisa'ya gelen misafirlerin, ülke dışından çağırdığımız yaklaşık 300 yakın misafirin gelmesi ile çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu benim şahsi gözlemim. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Manisa milletvekilleri dahil olmak üzere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile çok daha anlam kaydetti.

Kortej yürüyüşündeki olaylar ile ilgili olarak da katılımın çok fazla olmuş olması herkesin aynı sırada, aynı kapsamda aynı hizada yürüyememesi farklı noktalar çekilmek istendi. Bunu ben çok normal karşılıyorum. Önemli olan gönül birlikteliği. Allah daha iyilerini nasip etsin" şeklinde kaydetti.

"SOSYAL ALANLARIN EKSİKLİĞİNİ YAŞAYAN BİR ŞEHİRDİK"Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ergün, 6 ay önce 'Manisa Değişiyor' sloganını herkesin duyabildiğini belirterek, "Manisa'nın eksiklikleri noktasında İzmir, Çeşme ve Foça' ya yakın olması sebebiyle eksiklikleri vardı. Sosyal alanların eksikliğini yaşayan bir şehirdik. Neredeyse büyük bir köy ve Kasaba olan şehirde bunların üzerine giderek, bu tür eksiklikleri giderme noktasında çalışma başlattık. 57 mahalleyi yeniledik, tamamında girmediğimiz sokak kalmadı. Asfaltta 240 bin ton ile yeni bir rekor kırdık" dedi.

"OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR"Otopark sorununun Manisa'nın en büyük sorunu haline geldiğini sözlerine ekleyen Ergün, "Sorunlar bitmez, en büyük sorunlar arasında yer alan yapılan çalışmalarda da vatandaşların trafik yoğunluğu sorunu en başta geliyor. İhale gününü aldığımız il genel meclisi ve hükümet binası karşısında bulunan Emekliler Parkı'nda yapılacak olan otopark çalışması için Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinleri aldık. Projeleri bitti, ihale sürecini başlattık. Bu ay içinde inşallah 400 araçlık yeraltı otoparkının çalışmasını başlatacağız. Bununla birlikte yaklaşık bir senedir Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Emlak Müdürlüğü nezdinde sürecinin protokol olarak anlaşmış olduğumuz Subay Lojmanlarının oradaki 580 araçlık tam otomatik katlı otoparkın çalışması için bu ay içinde son çalışmasını yapacağız. Hemen ihalesine de çıkılacak. Tahmin ediyorum ki bir iki ay içinde ihale prosedürünü tamamladığımızda kısmen de olsa otopark sorununa çözüm için Manisa'ya kazandırmış olacağız" diye konuştu.

60 MİLYON TL'LİK ÇÖP YATIRIMIManisa'nın bir diğer sorununun 'çöp sorunu' olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Manisa'nın kanayan yaralarından biri olan ve en önemli sorunlarından biri olan çöplük ve atık su sorunu, iki projesi. Mevcut çöp sahamız ile ilgili atık su ayrıştırma, depolama ve kompos sistemi mevcut çöp sahasında şuanda bütün ilgili ÇED Raporları, ilgili bakanlık nezdinde çevre müdürlüğü, çevre bakanlığı nezdinde geçen yıl başlatmış olduğumuz çalışmaları bitirdik. Artık ihale aşamasındayız. Geçtiğimiz hafta son çevre müdürlüğü ve valimiz nezdinde verilen ÇED merkezi de elimizde. Buna müteakip bundan sonraki günlerimiz ihale sürecini verme safhasına geldi. Önümüzdeki yıllar içinde de bunun ihalesini başlatmış olacağız. Bir çöp dediğiniz zaman yaklaşık 60 milyon TL'lik yatırımdır. Buna müteakip Manisa'nın nüfusunun bugün 300 binlere gelen Manisa'nın organize sanayinin çok hızlı gelişmesiyle birlikte Manisa'ya gelen nüfus, Gediz ve çevre noktasında atık su tesislerimiz yeterli kapasitenin altında kaldı. Bununla ilgili projelerimizi çalışmalarımızı yaklaşık iki senedir tamamladık. İller bankasında geçtiğimiz 15 gün öncesinde gerekli bütün izinleri çıktı. Şuanda çevre bakanlığı nezdinde hibe için başvurularımızı ilgili bakanlığa geçtiğimiz hafta içinde başvurusunu yaptık. Erdoğan Bayraktar'ın bir an önce Manisa'ya bu tesislerin kazandırılması için işin içinde olduğunun da bilinmesini istiyorum. Ayrıca önümüzdeki ay içinde de ihalesini tamamlayacağımız 170 dönümlük Kent Park projesi ile Manisa'ya tesisleri ve sosyal alanları kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Manisa'yı Mesiri ve Turizmi Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık'a, festival kapsamında yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti .
Kaynak: İHA