Üniversiteli Tuğba'nın Öldüğü Go-Kart Pisti Kaldırıldı

Sakarya’da 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın öldüğü go-kart pisti kaldırıldı.

Adapazarı ilçesinde 7 Şubat'ta bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunan go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının aksına dolanması sonucu başı kopan 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın ölümünün ardından kapanan pist kaldırıldı.

Pistin bulunduğu alan alışveriş merkezinin otoparkı olarak kullanılmaya başlandı.Geçen yıl haziran ayında kiralanan ve Adapazarı Belediyesi'nin 25 Haziran 2012'de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verdiği pistte arkadaşlarıyla kiraladıkları go-kart aracına binen Tuğba Erdoğan, fularının aracın aks miline dolanması üzerine uygulanan tazyik ve kuvvetle başının kopması sonucu hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, pistin işletmecisi Y.M. ile kardeşi Ö.M'nin tamamen kontrolsüz bir şekilde genç kızın üzerinde atkısı olduğu halde go-kart aracına binmesine izin vererek ölümüne sebebiyet verdikleri belirtilmişti.

Asli kusurlu bulunan Ö.M. ve Y.M. için taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle Sakarya 1. Asliye Ceza mahkemesi'nde dava açılmıştı. Bilirkişi raporunda işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını vermeden önce işletmecinin ve pistin yeterliliği konusunda belge istemeyen Adapazarı Belediyesi'nin ise tali kusurlu olduğu ifade edilmişti. Belediye görevlileri hakkında da soruşturma izni talep edilmişti .