Romanlar Sağanak Yağış Altında Oynadı

Dünya Romanlar Günü nedeniyle Manisa’nın Salihli ilçesinde belediyenin düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Kent Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gecede şiddetli yağmura rağmen Romanlar saatlerce göbek attı. Romanlar, sanatçı Ümmiye’nin sahneye çıkması ile adeta kendinden geçti. Programın açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkan Mustafa Uğur Okay, Romanların kent yaşamında önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, “Salihli Belediyesi olarak tüm Roman vatandaşlarımızı bu etkinlikte bir araya getirmek istedik. Bu nedenle de bu geceyi organize ettik. Gördük ki bugün buraya eğlenmek için binlerce Roman vatandaşımız geldi. Bu bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda da Dünya Romanlar Günü’nü Salihli Belediyesi olarak kutlamaya devam edeceğiz. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Salihli Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Duygun ise, “Salihli Belediyesi öncülüğünde çok güzel bir organizasyona imza atıyoruz. Bu yağmura rağmen sizler de buraya akın ettiniz. Roman kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için bu tür geceler çok önemli. Bu geceyi organize eden Salihli Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Dünya Romanlar Günümüz kutlu olsun” dedi.

Konuşmacıların ardından sahneye yerel sanatçılardan Ayvacı, Coşkun, Şevket, Sezgin, Ercan çıktı. Gecede Salihli Roman Dans Grubu da hareketli dansları ile Romanları coşturdu. Final bölümünde ise sahneye Romanların ünlü sanatçısı Ümmiye çıktı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Ümmiye, ünlü Roman parçaları eşliğinde dinleyicilerle birlikte oynadı

Kaynak: İHA