Özel Sanko Okulları’ndan Büyük Sosyal Duyarlılık

Özel Sanko Okulları’nda veli ve öğretmenler, kan bağışında bulunarak önemli bir sosyal duyarlılık örneği sergilediler.

Özel Sanko Okulları’ndan Büyük Sosyal Duyarlılık
Özel Sanko Okulları okul Aile Birliği, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasında, kısa sürede 56 ünite kan toplandı. Özel Sanko Okulları tarafından ger çekleştirilen ‘Veli Bireysel Görüşme (Portfolyo) gününde velilere, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Veliler, sınıf öğretmenleri tarafından bilgilendirilerek, sınavların ve etkinliklerin değerlendirildi. Çalışmalarını sunan her kademeden öğrenciye, izleyeceği yolla ilgili rehberlik edildi. Öğrencilerin akademik gelişim seviyelerinin ayrıntılı bir şeklide veli ve öğrenci ile paylaşıldığı, rehberlik edici ve süreç değerlendirici özellikte yapılan görüşme gününde, veli ve öğretmenler okulun bahçesinde açılan stantta kan bağışında da bulundu. Veli Bireysel Görüşme gününde, Özel Sanko Okulları Okul Aile Birliği, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyasında 56 ünite kan bağışlandı. Özel Sanko Okulları Mezunları Derneği’nin de yer aldığı etkinlikte, ayrıca çevreye duyarlılığın altı çizildi. Ağaç dikimini özendirmeyi amaçlayan dernek, kan bağışında bulunanlara fidan hediye etti.

İnsan sağlığı için yapılan her çalışmaya katkı sağlamak gerektiğini belirten Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, insan hayatı için önemli olan ve suni üretilemeyen kanın toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması kadar, daha yaşanılır bir çevre için yeşilin korunması ve yaşatılmasının da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Köylüoğlu, veli ve öğrenciye daha verimli akademik çalışmalar için rehberlik edilen Veli Bireysel Görüşme gününde, kan bağışı ve fidan dikimine destekleri ve öğrencilere örnek olabilecek bir duyarlılık örneği sergiledikleri için veli ve çalışanlarına teşekkür etti .
Kaynak: İHA