Medeniyetler Korosundan Muhteşem Konser

Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Medeniyetler Korusu konseri büyük ilgi gördü.

Medeniyetler Korosundan Muhteşem Konser
Antakya Medeniyetler Korosu konseri, 7 Nisan 2013 tarihinde BEÜ Merkez Kampüs Spor Salonunda, geniş katılımla gerçekleştirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, protokol üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin izlediği konsere, Koro Başkanı Yılmaz Özfırat’ın anlattığı fıkra ve hikâyeler farklı bir renk kattı.

Üç semavi dine mensup farklı mesleklerden kişilerin oluşturduğu Medeniyetler Korosu, Müslüman, Hıristiyan ve Musevilere ait dini eserlerden örnekler seslendirdi. Koro Başkanı Yılmaz Özfırat topluluğun en önemli misyonunun tüm dünyaya “barış” mesajları iletmek olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Koromuzu oluşturan arkadaşlarım meslek sahibi, farklı din ve mezhepten kişiler. Profesyonel değiller. Bizim toprağımızın insanları. Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Bu birlikteliğin en güzel örneklerinden biri de bizim koromuz. Koromuz ‘barış’ söylemlerini gittiği her yere taşıyor. Farklı dillerde eserler seslendiriyoruz. Örneğin ‘Sarı Gelin’ türküsünü Türkçe, Azerice ve Ermenice söylüyoruz.” Koronun üç farklı dilde seslendirdiği Sarı Gelin türküsü izleyenlerden büyük alkış aldı. Konser, Memleketim adlı eserle sona erdi. Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından Koro Başkanı Yılmaz Özfırat’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi .
Kaynak: İHA