Hürsiad’dan Barış Sürecine Tam Destek

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, terör sorununun çözümüne yönelik hükümetin kararlılığı ve duruşunu doğru bulduklarını ve bu süreci desteklediklerini söyledi.

Terör bittiğinde Türkiye’nin sırtındaki kamburun kalkacağına inandıklarını belirten HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, bu sayede Doğu ve Güney Doğu’da tıkanan damarların açılacağını kaydetti.

Çözüm sürecine desteklerini esirgemeyeceklerini ifade eden Hasırcı, terör sorunu aşıldığı takdirde Türkiye’nin hızlı bir şekilde kalkınacağına dikkat çekti. Eskiden tabu olarak yorumlanan, konuşulamayan şeylerin artık rahatlıkla söylenildiğine değinen Hasırcı, “Bu süreç keşke 10 sene evvel yapılsaydı. Birbirimizi reddederek, tanımayarak, nereye kadar gidebiliriz. Hepimizin ortak paydası ülkenin, büyümesi, ilerlemesi, birey başına gelirinin artırılmasından yana olmaktır. Çanakkale Şehitliği esasında her şeyi anlatıyor. Orada Bağdat’tan, Kerkük’ten, Halep’ten, Şam’dan askerler yatıyor. Nasıl bir birimizi yok sayıp görmeyeceğiz, Evvelden sorunları halının altına çöpü, tozu koyduk.” dedi.

Barışın sağlanması ile doğuya yatırımların hızlı bir şekilde artacağını vurgulayan Hasırcı, bölgede istihdamın artacağını belirtti.

Anaların ağlamaması, insanların ölmemesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini söyleyen Hasırcı, “Türkiye, terör sorununa yüzlerce milyar dolar kayıpla girmiş olan bir ülke. PKK terörünün Türkiye'ye zararı şu an 300-400 milyar dolar civarında. Türkiye bu sıkıntıdan kurtulmalıdır. Ondan sonra Türkiye'yi tutabilene aşkolsun. Ocak ve şubat ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırımın arttığını görüyoruz, teşvik belgesi adedinin Şanlıurfa’da 3 kat, Diyarbakır’da 6 kat arttığı açıklandı. İstihdamın ise Şanlıurfa’da 3 kat, Diyarbakır’da 11 kat arttığını duyuruldu. Bölgede barışın tam hâkim olması halinde yatırımlar katlanarak devam edeceğinden şüphemiz yoktur.” ifadelerini kullandı.