Elbistan'da 'türk İslam Medeniyeti' Konferansı

Elbistan Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Türk İslam Medeniyeti konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, Türklerin her gittiği yere hem medeniyeti hem de İslam’ı götürdüğünü söyledi.

Elbistan'da 'türk İslam Medeniyeti' Konferansı
Elbistan Belediye Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Türk-İslam Medeniyeti konulu konferans, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşması yapan Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, şunları söyledi: “Ülkemiz üzerinde oyunların oynandığı, milli kültürümüzün ve inandığımız değerlerin deforme edildiği ve yok etme çalışmalarının yapıldığı bu günlerde Türk’ün güç lokomotifi İslam sancağı altında Türk’ü Kürt’ü, Lazı, Çerkez’i bir bütün olmaktan başka çaremiz yoktur.” Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Yıldırım tarafından sunulan konferansta, şunları söyledi: “Zaten biz Anadolu’da yaşıyorduk. Özellikle İskit kaynakları ile İslam kaynaklarında Sakalar döneminde Türkler Anadolu’da yaşıyor. Sonra Orta Asya’ya gidip orayı Türkistan haline getirdiler. Daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı tekrar bildikleri yere, yani Anadolu’ya geldiler. Yıllardır ‘Türkler göçebe millettir’ diye dinledik. Bizim yaptığımız araştırmalarda Türklerin yerleşik bir hayata sahip oldukları yer alıyor kaynaklarda. Göç, sadece mevsimlik göçtür yani yazın yaylaya çıkmak, kışın kışlağa çıkmaktır. Yoksa nerede akşam orada sabah bir göçe hayatıyla yüzlerce devlet kurulur mu? Türkler, devleti o kadar önemser ki, devletsiz bir hayatı hayat kabul etmiyor, bu sebepten dolayı da devletsiz bir dönemi de yoktur. Hem esaret kabul etmez hem de devletsiz bir hayatı asla Türk tarihinde göremezsiniz.”
Kaynak: İHA