Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nden Kınama Mesajı

Aydın’da MHP ve Ülkü Ocakları tarafından Cumartesi günü düzenlenen konferansta yaşanan gerginliği haber yapmak isteyen gazetecilerin partili gençler tarafından darp edilmesi üzerine Aydın Gazeteciler Cemiyeti kınama mesajı yayınladı.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nde çok sayıda gazetecinin katılımı ile açıklama yapıp kınama mesajı yayınlayan Başkan Suat Deniz, toplantıya davet ettikleri gazetecileri darp edenlerin sadece iki gazeteciyi değil tüm gazetecileri kırdığını belirtti.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz yayınladığı kınama mesajında; ‘‘Aydın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak; Cumartesi günü Aydın Kültür Merkezi'nde MHP ve Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Yıldırım Tuğrul Türkeş'in konferansı sırasında gazetecilerin darp edilmesi üzerine bu açıklamayı yapıyoruz. Cumartesi günü maalesef hiç istemediğimiz hiç tasvip etmediğimiz bir olaya maruz kaldık. Görevi sadece haber yapmak olan ve aldıkları davete icabet ederek konferansa katılan basın mensubu 2 arkadaşımız, bir çelenk meselesi yüzünden maalesef darp edildi. Olay ilk bakışta kimileri tarafından çok basit gözsükse de kimi internet sitelerinde farklı anlatılsa da bu olay hepimizi derinden yaraladı. Aydın insanların yaşadığı çok değerli siyasetçilerin yetiştiği ve halen Mecliste görev yaptıkları kentimiz, yaygın basına da Gazetecilerin dövülmesiyle kapak oldu. Bu arada dövülen sadece 2 arkadaşımız değil tüm arkadaşlarımız oldu. Sadece iki arkadaşımın değil hepimizin kalpleri kırıldı.

Bir kızıldereli atasözü der ki; "Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan yanlış yapan kadar suçludur" O gün orada o çelenk salona getirilinceye kadar müdahale edilmemesi birisi dayak yerken o haberin yapılmamasının istenmesi abesle iştigal bir durum. Aynı olay başka nerde olursa olsun haber yapılırdı.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak MHP ve Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen programda yaşanan bir hadiseyi haber yapmak isteyen gazeteci arkadaşlarımızın darp edilmesini kınıyoruz. Temennimiz bir daha bu tür olayların yaşanmamasıdır“ ifadelerine yer verdi .
Kaynak: İHA