Bediüzzaman Hazretleri, ‘adım Adım Said Nursi Burdur Günleri’ Paneli İle Anıldı

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin Burdur hayatı, Risale Akademik Araştırma Vakfı ile Nur Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen panelde tanıtıldı.

Bediüzzaman Hazretleri, ‘adım Adım Said Nursi Burdur Günleri’ Paneli İle Anıldı
Belediye Sergi ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Salonun girişinde vatandaşlar, Bediüzzaman Hazretleri'nin hayatını anlatan hapishane ve sürgün günleri konulu resim sergisini gezdi. ‘Adım Adım Said Nursi Burdur Günleri’ paneli, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panelin açılış konuşmalarını Eğit-Bir Vakfı Kurucu Üyesi Sabahattin Boyacı, Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek yaptı. Bediüzzaman Hazretleri'ne, Burdur halkının büyük teveccüh gösterdiğini belirten Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, Nur Risaleleri'nin giriş kapısı olan 'Nur’un İlk Kapısı' eserinin de burada yazıldığını belirtti.

Konuşmalardan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nden Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet İpçioğlu tarafından yönetilen bir panel düzenlendi.

SDÜ’den Prof. Dr. Himmet Uç ‘Burdur Dönemi Tarihi Arka Plan’, Araştırmacı Yazar Caner Kutlu'nun ‘Nur’un İlk Kapısı ve Bediüzzaman’ın Psikoloji’, Araştırmacı Yazar Kadir Aytar ‘Risale-i Nur’un Çekirdek ve Mukaddimesi Olarak Burdur’ ve ‘İstikamet Şehidi Binbaşı Asım Bey ve Bediüzzaman’ konulu birer sunum yaptılar. Programa; Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Eğit-Bir Vakfı Başkanı Mesut Atasever, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri, sivil toplum, sendika ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.