Şerh Okunmayınca Muhalefet Meclisi Terk Etti

Mudanya Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısına muhalefet şerhi damgasını vurdu.

Şerh Okunmayınca Muhalefet Meclisi Terk Etti
Mudanya Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısı AK Parti'den 7, CHP'den 6 üyenin katılımıyla Belediye Başkanı Hasan Aktürk başkanlığında yapıldı. 2012 yılı faaliyet raporu CHP'li üyelerin muhalefetine rağmen AK Partili üyelerin oy çokluğuyla meclisten geçti. Gündemin 10. maddesinde bilgi amaçlı meclise sunulan 2012 yılına ilişkin Denetleme Komisyonu raporu ise mecliste gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

AK Parti'den Seçil Pınar İncecik, Arif Bayrak ile CHP'den Erhan Özekin'den oluşan üç kişilik komisyonun meclise ve kamuoyuna bilgi maksadıyla sunduğu 2012 yılı hesapları ile iş ve işlemlerine dair denetim raporu okundu. CHP'liler, raporda yer alan 4 sayfalık şerhin ısrarla okunmasını istedi. Belediye Başkanı, Aktürk gündeme devam etme kararı alınca CHP'li üyeler meclisi terk etti.

Meclis bitiminde açıklama yapan Başkan Aktürk, muhalefetin meclisteki bu tavrını "şov" olarak değerlendirdi. Denetleme Komisyonu'nun meclis tarafından seçildiğine dikkati çeken Başkan Aktürk, maksatlarının belediyedeki iş ve işlemlerin usullere uygun yapılıp yapılmadığını belirlemek yönünde olduğunu kaydetti.

Aktürk, "Mudanyalıları mutlu etmek ve hizmet vermek arzusundayız. Kendilerinden yazılı önerilerini meclis öncesi almıştım. Bunlara dikkat ederek gerekli çalışmalar yapılacaktır. Arkadaşlar zaten belli notlar tutmuşlar. Yetkili olan merciler belli. Bugüne kadar belediyemize kaçıncı müfettiş geliyor. Bizde hiçbir usulsüzlüğe bugüne kadar rastlanmadı. Hakikaten onların dikkati çektiği konularda bir aksaklık görülüyorsa, bu konudaki tekliflerini de dikkate alırız. Ancak karşı tarafı yıpratacağım diye şov yapmak doğru değil. Bu gündem maddesi zaten oylanmayacak, meclise bilgi için sunulacaktı. İlgili arkadaşları seviyor, sayıyoruz, ama şovdan da hoşlanmıyoruz” dedi.

CHP Meclis Grup Sözcüsü Ali Kaya, komisyon raporuna koydukları şerhin kanun gereği okunması gerektiğini söyledi.

Meclisin ve bilgi edinme yollarından birinin bu rapor olduğunu ifade eden komisyon üyesi Erhan Özekin ise, "Bütün bunları başkanla da paylaştık, bilgilendirdik, işlem yapacak kişi belediye başkanıdır. Ancak rapordaki şerhlerin okunması kendilerini neden rahatsız etti anlayamıyoruz” diyerek, raporla ilgili parti olarak daha geniş bir basın açıklaması yapacaklarını bildirdi .
Kaynak: İHA