Milletvekilleri, Gercüş, Sason ve Beşiri İlçelerinde Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, "Buraya Çanakkale ruhunu oluşturmaya geldik. Aramıza nifak koymaya çalışanlara asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

AK Parti milletvekilleri Osman Ören, Mustafa Şerbetçi, Cahit Bağcı, Osman Çakır, Osman Poyraz ve Muzaffer Aslan, Gercüş ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüştü. Esnaf ziyaretinde bulunan milletvekilleri, daha sonra bir kahvehanede vatandaşlarla çay sohbet etti.

Hisar beldesini ziyaret eden milletvekillerini vatandaşlar belde girişinde zılgıtlarla karşıladı. Vatandaşlarla Arapça sohbet eden Siirt Milletvekili Osman Ören, konuşmaları diğer milletvekillerine tercüme etti.

Ardından Sason ilçesine giden milletvekillerinden Nihat Zeybekçi, herkesin istediği gibi konuşmasını arzuladıklarını, inanç ve konuşma özgürlüğü için çalıştıklarını söyledi.

"Bu topraklarda yaşayan dini, Allah'ı, kıblesi, vatanı ve bayrağı bir olan kardeşleriz" diyen Zeybekçi, kardeşlik arttıkça önce huzur ve barışın, sonrasında aş ve işin geleceğini kaydetti.

Zeybekçi, barış güvercininin uçurulduğunu kaydetti.

Sason Korucular Başkanı Cahit Taşdemir, milletvekillerinden ilçedeki bin 100 korucunun sağlık güvencelerine kavuşturulmasını istedi.

Milletvekilleri Bünyamin Özbek, İsmet Su, İsmail Kaşdemir, Oktay Saral ve Suat Önal, daha sonra Beşiri ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Sait Karabulut, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Şen ve partililerce karşılanan milletvekilleri, Beşiri'ye geldikleri illerden selam getirdiklerini ifade etti.

Çanakkale Milletvekili Kaşdemir, partililere hitaben yaptığı konuşmada, ülke için birlikte savaşıldığını vurgulayarak, ''Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda nasıl aynı cephede siper alıp düşmanları beraber bu vatandan kovmuşsak bugün de aynı kardeşliği oluşturmaya geldik. Buraya Çanakkale ruhunu oluşturmaya geldik. Aramıza nifak koymaya çalışanlara asla taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bir partilinin bölgedeki vatandaşların tümünün barışı istediğini belirtmesi üzerine İstanbul Milletvekili Saral, artık bölgeler arasında fark olmayacağını belirtti.

Ötekileştirmeye karşı olduklarına dikkati çeken Saral, "Bizleri, birbirimizden ötekileştirdiler. Bizleri ötekileştiren bu zihniyete lanet olsun. Artık kimse bizleri ötekileştirmeyecek" dedi.

Esnaf ziyaretinde bulunan milletvekillerine vatandaşlar ilgi gösterdi. HÜDA-PAR ve BDP ilçe başkanlıklarını da ziyaret eden milletvekilleri, İkiköprü beldesine de giderek vatandaşlarla görüştü.

Milletvekili Saral, ziyaretin sonunda, gezileri süresince halk ile iç içe olduklarını belirterek, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı ilçe halkına teşekkür etti.

Kozluk'u da ziyaret eden milletvekillerini ilçe girişinde AK Parti İlçe Başkanı Veysi Işık ve partililer karşıladı.

İlçe merkezindeki bir kahvehanede oturan milletvekilleri vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinde vatandaşlardan destek ve dua beklediklerini kaydetti.

Diyarbakır ve Batman'da çözüm süreci için gördükleri kararlılığı Başbakan Erdoğan'a ileteceklerini anlatan Şahin, "Bu sorunu ancak ve ancak Başbakan Erdoğan çözer. İnşallah da öyle olacak. Ama bunun esas mimarları siz olacaksınız. Bu işi siz çözeceksiniz" diye konuştu.

Vatandaşlar da Kürt Türk ayrımı yapılmadan bir arada kardeşçe yaşamak istediklerini dile getirdi.

Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, geçmişte bölgeye yönelik gezilerde vatandaşların öncelikle iş talebinde bulunduğunu, ancak artık tüm vatandaşların barış istediğini söyledi.

Bu güzel duygular içinde sürecin başarıyla sonuçlanacağını düşündüklerine işaret eden Kılıç, "Bundan sonra bu bölgenin refaha, huzura, barışa, işe ve ekmeğe kavuşacağına emin olarak dönüyoruz" dedi.

Milletvekilleri daha sonra ilçeden ayrıldı.

Muhabir:Ekip / Sema Kaplan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA