Chp Parti Meclis Üyesi Karayalçın Afyonkarahisar’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, çözüm süreci için TBMM’de kurulması planlanan komisyona milletvekili vermeme gerekçelerini açıklayarak, “Bu bizim önerimiz ve önerdiklerimiz değil.

Chp Parti Meclis Üyesi Karayalçın Afyonkarahisar’da
Bizim dışımızdaki bir işleyiş içinde CHP’nin çok fazla söz söylemesi ya da içerisine girmesi söz konusu olmayacaktır” dedi.

Murat Karayalçın, partisinin Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Çağdaş Belediyecilik” seminerine katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da, CHP İl Teşkilatını ziyaret etti. Karayalçın, ziyaret sırasında basın mensuplarının “Çözüm Süreci’ne” ilişkin sorularını yanıtlayarak, CHP’nin neden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulması planlanan komisyona milletvekili vermediği ve akil adamlar listesi konusunda açıklamalarda bulundu. Komisyona milletvekili vermeme gerekçelerini anlatan Karayalçın, şöyle konuştu: "Bizim çözüm yöntemimiz bu değil. CHP geçtiğimiz yıl hem TBMM Başkanlığını hem de Sayın Başbakanı ziyaret ederek kendi çözüm önerisini ortaya koymuştu ancak bildiğiniz gibi CHP’nin bu önerisi kabul görmemişti. Şimdi ise, bizim dışımızda AK Parti’nin başlattığı bir süreç devrede. Bu bizim önerimiz ve önerdiklerimiz değil. Bu bizim dışımızda AK Parti’nin kendi geliştirdiği bir yöntem, model ve buna bağlı olarak işletilmektedir. CHP bu sürecin önünü kesmeyeceğini ancak kendi önerisi olmadığı için de doğal olarak yer alamayacağını ifade etmiştir. Evet isim benzerliği var ama bizim dediğimiz akil adamlar bu değildir. Bizim öngördüğümüz TBMM komisyonu bu değildir. Bunun başarıya ulaşıp ulaşmayacağını bilmiyoruz ama CHP kendi önerdiği sürecin dışında da yer almak durumunda değildir. Zaten Başbakan’ın açıklamaları bu konuda davet edecek nitelik de taşımamaktadır.” "AK PARTİ KENDİ DÜŞÜNCESİNE GÖRE BİR LİSTE HAZIRLAMIŞTIR" Türkiye’yi toplumsal barışa götürecek yöntemin CHP’nin önerileri ile mümkün olacağını da vurgulayan Murat Karayalçın, "Bizim dışımızdaki bir işleyiş içinde CHP’nin çok fazla söz söylemesi ya da içerisine girmesi söz konusu olmayacaktır” dedi.

Akil adamlar listesine de değinen ve bazı çevreler tarafından, ‘Bu listedeki isimler seçim bürosu gibi çalışacak’ şeklindeki tespitler konusunda da bir açıklama yapan Karayalçın, “AK Parti kendi düşüncesine göre bir liste hazırlamıştır. Bunun farklı bir şekilde yorumlamak da olanaklı değildir ama ben bunu sürecin sadece küçük bir parçası olduğunu düşünüyorum. Yani dikkatlerin tek başına buraya yoğunlaştırılmasının çok doğru olmayacağı kanısındayım” diye konuştu.

CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, daha sonra ziyarete katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara Yenimahalle Beleidye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz öncülüğünde, Uzun Çarşı’yı gezerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi .
Kaynak: İHA