Mansur: Türkler Kürtlerle eşit olmak istemiyor

Başbakan Erdoğan’ın Akil İnsanlar listesinde bulunan sanatçı Lale Mansur canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Mansur: Türkler Kürtlerle eşit olmak istemiyor
Çözüm süreci kapsamında kurulan Akil İnsanlar Komisyonu üyesi ünlü oyuncu Lale Mansur, Habertürk ekranlarında Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

20 YILDIR STK'LARDAYIM
Heyete dair benim okuduğum yorumlar başarı dilekleriyle sınırlıydı. Ama bütün gazeteleri de okumuyorum zaten. 20 yıldır STK'larda çalışıyorum. Benim gibi çok arkadaş da vardı. Ben olmasam o olurdu ben yine çalışmaya devam ederdim. Tek endişem yapabilir miyim yapamaz mıyım şeklinde oldu. Ama sonra farkettim ki 20 yıldır bunu yapıyorum zaten.

EN ZOR BÖLGE ….
Toplantıda heyetlerin neleryapacağı, kimlere gideceği konuşuldu. Şu anda herkes ev ödevini yapıyor. Görev alanım olan Akdeniz'in Karadeniz kadar olmasa da zor bir bölge olduğunu düşünüyorum.

SORUMLULUĞUNUZ 'SADECE VİCDANİDİR'
Başbakan 'ın hitabeti çok kuvvetli. Çok iyi de bir hazırlık yapılıyor. Bu aceleye de gelmişe benziyordu açıkçası. Daha önce yaptığı o kahvaltıdaki konuşma harikaydı gerçekten. Ancak iki toplantı tabi ki çok çok farklıydı. Hepimiz dünkü toplantıda ne görevimizin ne olduğunu öğrenmek istiyorduk. Kimle ne konuşacağımıza tamamen gruplar karar verecek. Bazı araştırmalar yapılmış durumda mecliste. O raporlara ulaşma hakkımız olacak. Konaklama ve güvenlik gibi ihtiyaçlar karşılanacak ama söyleyeceklerimiz yani içerik bize kalmış durumda. Sorumluluğumuz nedir diye sorduk. Sadece vicdanidir dedi Başbakan, kendinize karşı sorumlusunuz dedi.

'TÜRKLER KÜRTLERLE EŞİTLİK İSTEMİYOR '

'Bugüne kadar ayrıcalıklı olan hep Türkler'di. Bu ayrıcalığı paylaşmak veya Kürtlerle aynı statüye gelmek istemiyorlar. Geçenlerde CHP'li bir vekil (Birgül Ayman Güler) 'ben kabul etmiyorum ' diyor. Tabi ki bunu anlıyorum. Bütün ayrıcalıklar sizdeydi, bunu da paylaşmak istemiyorlar. Anlıyorum bunu. Türkler Kürtlerle eşit meşit olmak istemiyor. '

BEYAZ GAZETE