Kosova, Türkiye'nin Demiryolu Tecrübesinden Faydalanacak

Kosova Demiryolları-Trainkos AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ibraj, Türkiye'nin demiryolu sektöründe gösterdiği gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin demiryolu tecrübesinden faydalanmak istiyoruz." diye konuştu.

Kosova Demiryolları-Trainkos AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ibraj ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol İnal’la görüştü. TÜVASAŞ yöneticileri, Türkiye ile Kosova arasında demiryolu alanında işbirliğini güçlendirmek için ülkeye gelen Kosovalı heyete fabrikanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.TÜVASAŞ Genel Müdürü İnal, Kosova ile demiryolu sektöründeki bilgi, tecrübe ve birikimlerini paylaşacaklarını ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kosova Demiryolları-Trainkos AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ibraj ise TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile 'niyet mektubu' imzaladıklarını söyledi.

Türkiye’nin demiryolu tecrübesinden faydalanmak istediklerini ifade eden Hasan Ibraj, "Türkiye’nin demiryolu sektöründe gösterdiği gelişmeleri takip ediyoruz. İki ülke arasındaki yolcu ve yük taşımacılığı geliştirilmeli." dedi.