Tekman Kaymakamı Adanur Muhtarlarla Toplandı

Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur bugün muhtarlarla bir araya geldi.

Tekman Kaymakamı Adanur Muhtarlarla Toplandı
Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, AK Parti İlçe Başkan Vekili Uğur Ahmet Budak, Garnizon Komutanı Gürkan Türk, İlçe Emniyet Müdürü Duraner Yay, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğünden yetkililer ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda İlçe Sağlık Grup Başkanlığı Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı hakkında muhtarlara bilgi verildi.

İlçe tarım Müdürlüğü yetkilileri meralar, hayvan aşı ve küpeleri hakkında muhtarları bilgilendirdi. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü hırsızlık olayları üzerinde durularak muhtarlara "Köylerinize tüccar ünvanı ile gelip hayvan alan kişi veya kişilere veresiye hayvan vermeyiniz yine köylere gelen tanımadığınız kişi yada kişiler para toplamaları halinde para vermeyiniz yabancı plakalı araçlar köylerinize girdiğinde 156 jandarma veya 155 polis telefonlarını arayın bizlere bilgi verin" dediler.

İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil önceki yıllarda ve 2013 yılında yapılacak çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi. Taşkesenligil, "2013 yılında 1 milyon 200 bin TL lik yatırım Tekman’a yapılacak. Bunlar spor komleksi toplum sağlık merkezi imam hatip lisesi ve kız meslek lisesi” dedi.

Kaymakam Ahmet Adanur daha sonra köy muhtarlarının içme suları, köyler ve mahallelerle ilgili sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Kaymakam Adanur ilçemizde yeni yapılacak kamu kurum ve kuruluşları hakkında köy ve mahalle muhtarlarına bilgi verdikten sonra toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA