Şenliğe 12'si Antalya'dan Olmak Üzere 32 Okul Katılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosunca düzenlenen 20. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği başladı.

ABT Salonu'nda yapılan açılış töreninde konuşan ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, 1994 yılında 6 lisenin katılımıyla başlatılan ve bugüne kadar aralıksız devam eden şenliğe katılmak için bu yıl Türkiye genelinden 76 okulun başvurduğunu söyledi.

Okulların, ABT sanatçıları tarafından oluşturulan ön kurulda incelendiğini ifade eden Kayacan, yapılan değerlendirmenin ardından 12'si Antalya'dan olmak üzere 32 okulun şenliğe katılmaya hak kazandığını anlattı.

Kayacan, Antalya'nın yanı sıra İzmir, İstanbul, Konya, Diyarbakır, Sivas, Eskişehir, Bursa, Adana, Kocaeli, Hatay ve Batman'dan okulların katıldığı şenliğin bu yılki temasının "Özgürlük" olduğunu kaydetti.

Tiyatro ile gençlerin öz güvenlerini artırmayı amaçladıklarına işaret eden Kayacan, "Tiyatro sanatını yaygınlaştırmak, bu coşkuyu daha fazla gençlere yaymak istiyoruz. Tiyatro oyunu ile gençler paylaşmayı, sevgiyi öğreniyor. Şenliğin ardından tiyatroyu meslek haline getirmek isteyenler de oluyor" dedi.

Şenliğin ilk günü, kortej yürüyüşü ve TED Antalya Koleji'nin Haldun Dormen tarafından kaleme alınan, "Kantocu" adlı oyunu sahnelemesinin ardından sona erdi.

Okulların ABT Salonu'nda 10 Haziran'a kadar oyunlarını sahneleyeceği 20. Liselerararı Ulusal Tiyatro Şenliği, 14 Haziran Cuma akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA