AK Parti'li Aslan'a Kınama Cezası Verildi

TBMM Genel Kurulu'da, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik sözlerinden dolayı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'a kınama cezası verildi.

Genel Kurul'da, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sözlü soruları yanıtlamasına geçilmeden önce, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, oturuma ara vererek, grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı.

Aranın ardından Akşener, "Bugün de dahil olmak üzere son günlerde TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde yaşanan olaylarla ilgili olarak TBMM Başkanlığı'nın ve siyasi parti gruplarının ortak duygu ve düşüncelerini yansıtan bir açıklamayı sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek, şunları kaydetti:

"TBMM Başkanlığı ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak, son zamanlarda Meclisimizin mehabetini ve temsil ettiği yüce medeniyetimizin geleneğine uygun olmayan söz ve fiillere tanıklık edilmektedir. Bizler, bu milletin kurtuluş savaşını kumanda etmiş bu gazi Meclis'in çatısı altında bundan sonra hangi siyasi parti grubundan olursa olsun, milli ahlaka, erdeme, siyasi etiğe, temel kişi hak ve özgürlüklerine müdahale niteliğinde her türlü söz ve fiilin şiddetle karşısında olacağımızı beyan ederiz."

Daha sonra Akşener, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in konuşmasının tamamlanmasının ardından kürsüden ayrılmadan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan tarafından sarf edilen sözlerin İçtüzük'ün 163. maddesi çerçevesinde kınama cezasını gerektiren haller kapsamında olduğunu belirterek, kınama cezasını oylamaya sundu.

Savunma yapmayan Aslan'a, kınama cezası verilmesi tüm partilerin oyuyla kabul edildi.

-Danrışma Kurulu önerisi-

Genel Kurul'da kabul edilen Danışma Kurulu önerisiyle, PTT'nin anonim şirket olmasına ilişkin tasarı gündemin ön sıralarına alındı.

Genel Kurul, bugün, uluslararası anlaşmaları ele alacak, 2 Mayıs Perşembe günü ise temel kanun olarak görüşülecek PTT Yasa Tasarısı'nın bitimine kadar çalışacak.

Genel Kurul, 7 Mayıs Salı günü 15.00-20.00 saatleri arasında, 8 Mayıs Çarşamba ve 9 Mayıs Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Türk Medeni Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi üzerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir yönetici hakkında "sicili bozuk" dediğini belirterek, "Bu milletvekilinin bugün itibariyle ne sicili ne arşiv kaydı var- Siz de başvurun sizin de adli sicil kaydınız, arşiv kaydınız var mı yok mu bunu kamuoyu ile paylaşalım" dedi.

Teklif üzerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da "25 Nisan akşamı burada yaşananlardan kendilerine kahramanlık öyküsü yaratmaya çalıştılar ama samimi olmadıkları için kimseyi inandıramadılar. Samimi olsaydınız, gerçek hak savunucusu olsaydınız, 4 ay önce Bülent Arınç bana yönelik ağır, çirkin sözleri söylerken sesinizi çıkartırdınız. Bülent Arınç, Güldal Mumcu'nun odasını bastığında sesinizi çıkartırdınız. Hak savunuculuğu yürek, cesaret ister, o da sizde yok maalesef" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs ile ilgili Gündemdışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise konuşmasının sonunda 1 Mayıs marşını kürsüden dinletti.

Kaynak: AA