Elazığ'da ''Türkiye ve Afrika'da Su'' Temalı Sergi Açıldı

Elazığ'da, Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğünce ''Türkiye ve Afrika'da Su'' temalı sergi açıldı.

Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında eski hükümet konağında oluşturulan serginin açılışına katılan Vali Muammer Erol, sergiyi gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Erol, serginin asıl emektarlarının DSİ çalışanları olduğunu belirtti.

Afrika'da yapılan sondaj çalışmaları sırasında DSİ çalışanlarının çektiği fotoğraflarda, Afrika'da yaşanan gerçekleri gösterdiğini ifade eden Erol, şunları kaydetti:

''DSİ, son yıllarda sayın Başbakanımızın talimatıyla kara kıtada önemli işler yapmaktadır. Beyazlar, artık kan ve gözyaşı değil adeta kara kıtaya nimet götürmektedir. Onların alın terini, emeklerini, zenginliklerini sömürmeye gitmiyor. Afrika da beyazlardan artık korkmuyor. Bunun öncülüğünü yapmak milletimize yakışırdı, milletimiz yapıyor. Afrika ülkelerine, DSİ ve sivil toplum kuruluşu eliyle çok ciddi hizmetler götürülmektedir. İnşallah bu güzellikler artarak devam eder. Bunun devam etmesi için de ayaklarımızın üstünde kalabilmemiz gerekmektedir. Onun için biz zengin olmaya çalışmalıyız ki bizim elimizden Allah'ın izniyle nimetlenenler hem yurt içinde hem yurt dışında artsın. Veren el olmanın gururuna varalım. Afrika'da ve ülkemizde suyla ilgili hizmetleri gerçekleştirenleri ve sergiye emeği geçenleri kutluyorum.''

Serginin açılışına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA