Belediye Ekipleri Denetim Çalışmalarını Sürdürüyor

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerinin ilçede ortaklaşa başlattığı denetimler devam ediyor.

Belediye veteriner hekimi Hekim Kaçan ile birlikte seyyar satıcıları denetleyen ekipler, açıkta satılan ilaçlara el koyarak, gıda satışı ve üretimi yapan pastane, market, fırın, manav, kasap ve lokantaları da denetlendi. Denetim esnasında ekmeğin gramajını ve fırınların imalathane bölümlerini inceleyen ekipler, ayrıca genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri ile portör muayenelerini gözden geçirdi.

Denetimler ile ilgili açıklamada bulunan Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, "Ekiplerimiz denetimler kapsamında öncelikle yetkisi olmadığı halde ilaç satımı yapan işyerlerine yönelik ani baskınlar düzenledi.

Baskın esnasında ele geçirilen birçok ilaca el konularak imha edildi. Kimsenin halkın sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Esnafımız tüm koşulları yerine getirmeye özen göstermeli, sağlıksız koşullarda gıda üretimi yapan ve uyarılarımızı dikkate almayan esnaflarımız hakkında yasal işlemler başlatılarak, işyerlerine kapatma ve para cezası verilecek. Halkın sağlığına yeteri kadar özen göstermeyen esnafları ciddi bir şekilde uyardık. Ayrıca gereken hassasiyeti göstererek halk sağlığı bakımından gerekli önlemleri alan ve işyerlerinde bu kurallara dikkat eden esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA