Bakan Güler: 'bölgeye Yatırım Akacak'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm süreci ile birlikte Mardin ve bölgeye yatırımların akacağını belirterek, "Bundan sonra inşallah Türkiye çözüm süreci ile birlikte huzura, istikrara, barış ortamına kavuştuğu zaman bu hedefler daha da ileriye gidecek” dedi.

Yenişehir semtinde Türkiye Halk Bankası tarafından kurulan 2. şube açılışına İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve davetliler katıldı.

Banka şubesinin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, özellikle çözüm süreci ile birlikte bölgenin ekonomisinin gelişeceğini ve insanların huzur ve refaha kavuşacağını söyledi.

Güler “Bizim için önemli olan üretimin yarattığı katma değerdir. Çözüm süreci Türkiye’de istihdamı, geliri ve Türkiye’de ihracatı tetikleyerek döviz getirisi sağlar. Bu huzura, istikrara, güvene giden en kestirme yoldur. Çok şükür ki bölgemizde son on yıldaki rakamları umut vericidir. Bundan sonrası inşallah Türkiye çözüm süreci ile birlikte huzura, istikrara, barış ortamına kavuştuğu zaman bu hedefler bir o kadar da ileriye gidecek. Bu bölgenin insanı bunu bekliyor. Bunu hak ediyor” diye konuştu

Önümüzdeki günlerde Mardin’e ve bölgeye çok sayıda yatırımcının geleceğinin müjdesini veren Bakan Güler, sanayi, turizm ve tarım alanında buralara yatırım için iş adamlarının geleceğini söyledi.

Güler, "Bu bölge çok büyük bir zenginlik kaynağını ifade ediyor. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yeni yatırımlar geliyor. Birinci OSB'ye ilaveten bölgemizin ötesinde ikinci OSB var. Biz arkadaşlarla görüştük. Çok sayıda yatırımcı var. Bu yatırımcıları tek tek seçeceğiz. Ben Türkiye’de birçok organize sanayi bölgesini yönettim. İnşallah o deneyimimizi burada göstereceğiz. Biz hemen kazmayı vuracağız. İstihdam sağlanacak ve hemen üretime geçecek yatırımcıları bekliyoruz. Halk bankasının burada şube açması çok önemlidir. Bu yatırımdan dolayı ilgililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Türkiye’ye destek vermek için kurulan bir banka olarak Mardin ile çalışmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirten Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ise, geçmişte Türkiye'nin İMF tarafından yürütülen program kapsamında çalıştığını ve kendilerinin de bu kapsamda 350 şubeyi kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Aslan, "Ama şimdi artık öyle bir hale geldik ki her yıl 50-60 şube açıyoruz. Özellikle Mardin gibi gelişen illerde yeni şubeler açıyoruz. Bu yıl içinde 25 yeni şube açtık. İnşallah şubelerimizi artırırız, Mardin halkına hizmet ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA