Taksim 'Giresun Yürüyüşü'ne Hazır

İlki geçen yıl yapılan ‘Taksim Giresun Yürüyüşü’, bu yıl da 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Giresun’un trafik koduna atfen 28 Nisan’da yapılacak olan yürüyüş, İstiklâl Caddesi’nde bulunan Galatasaray Lisesi önünde saat 13.00’te başlayacak ve Taksim Meydanı’nda son bulacak.

Giresun’un kültürel değerlerinin sergileneceği yürüyüş boyunca şehrin ilçelerinden halk dansları grupları folklor gösterileri yapacak. Giresun’un simgesi fındığı temsilen yürüyen bir fındık bahçesi de yol boyunca katılımcılara eşlik edecek.

BOL İKRAMLAR YAPILACAK
Geçmişteki ahilik geleneğinin de otantik kıyafetler içindeki bir grup Giresunlu tarafından canlandırılacağı yürüyüşte, Pirazizliler İstanbullulara dünyanın hiçbir yerinde yetişmeyen ve tamamen organik olan Piraziz elmalarından ikram edecek.

Bulancak’ın simgesi olan Mayıs Helvası ile Alucra’nın meşhur keşkekinin de dağıtılacağı yürüyüşte, aynı zamanda fındık ikramı da olacak. 500 kilogramlık Giresun fındığının İstanbullulara ikramına 10 bin taslık pancar çorbası da eklenecek. Taksim Meydanı’nda kurulacak olan sahnede ise Giresunlu çiftlerin nikâh töreni gerçekleştirilecek.

OSMAN AĞA FİLMİ OYUNCULARI DA KATILACAK
Dövizlerle Giresun’u tanıtan çeşitli görsellerin Giresunlularca sergileneceği yürüyüşün bir şenlik havası içinde geçmesi için gereken bütün hazırlıklar tamamlandı. Beyoğlu Belediyesi bando ekibi eşliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşe Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İstanbul Milletvekili Mehmet Geldi, Ahmet Baha Öğütken ve Ünal Kaçır’ın yanı sıra ‘Osman Ağa’ filmi oyuncuları, pek çok yerel yönetici, bürokrat, STK temsilcisi, iş dünyasından ünlü isimler ve medya temsilcileri de katılacak.

Canlı yayınlarla verilecek olan yürüyüşe, ulusal birçok televizyon kanalının ve yazılı basının ilgi göstermesi bekleniyor.
Kaynak: İHA