'PKK'nın silah bırakacağına inanmıyorum'

PKK'nın silah bırakmasının bir hayal olduğunu savunan Siyasetçi-Yazar İbrahim Güçlü, "Öcalan'ın söyledikleriyle, hükümetin yapmak istedikleriyle, Kandil'in yapmak istedikleri arasında büyük fark var. PKK'nın silah bırakmasının bir hayal olduğunu düşünüyorum" dedi.

'PKK'nın silah bırakacağına inanmıyorum'
PKK'nın silah bırakmasının bir hayal olduğunu savunan Siyasetçi-Yazar İbrahim Güçlü, 'Öcalan'ın söyledikleriyle, hükümetin yapmak istedikleriyle, Kandil'in yapmak istedikleri arasında büyük fark var. PKK'nın silah bırakmasının bir hayal olduğunu düşünüyorum' dedi.

S Haber ekranlarında PKK'nın çekilme kararını değerlendiren Siyasetçi-Yazar İbrahim Güçlü çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Ben PKK'nın kuruluş felsefesini bilen, Kemalist devlet tarafından projelendirilip onun ana rahminden doğan ve bölgedeki Baas Partisi'nin kucağında büyüyen bir örgüt olduğunu bilenlerden biriyim' diyen Güçlü şunları söyledi:

'PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI BİR HAYAL'


'Dolayısıyla PKK'yı yakından bilen biri olarak ben başından beri PKK'nın hiç bir zaman silah bırakmayacağını, PKK'nın silah bırakması konusunun hayal olduğunu düşünenlerden biriyim.'

'AKİL İNSANLAR'DAKİ AKADEMİSYENLER PROPAGANDAYA GİRİŞTİLER'

Kamuoyu, 21 Mart Nevruz'daki Öcalan'ın açıklamalarından sonra PKK'nın silah bırakacağına inandırıldı.
Hatta günlerdir Kürtlerin hak ve taleplerini hiç göz önüne almadan, akil insanlardaki akademisyenler televizyonlarda, bugüne kadar yapılmış olanları da göz önüne almadan, PKK'nın silah bırakacağı propagandasına giriştiler ve buna inanarak giriştiler. Herkes bir PKK lobisi gibi çalıştı. Diğer Kürtleri görmemezlikten gelmeye başladı. Hatta hükümet de bunu yapmaya başladı. Yani hükümet bölgede bütün çalışmalarını PKK üzerinde yoğunlaştırmaya çalıştı. Bu anlayış akil insanlara da sıçradı.'

'AKİL ADAMLARIN OBJEKTİF DAVRANMADIKLAIRNI GÖRÜYORUM'


Hatta akil insanlardaki bir gurup akademisyenin, dün katıldıkları bir televizyon programında bir kişi hariç objektif davranmadıklarını söyleyen Güçlü, 'Onların Kandil'de söylenmiş olanları doğru okumamaları mümkün değildir' dedi.

'HANİ HİÇ BİR PAZARLIK YOKTU?'


Kandil'de yapılan açıklamaların, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'taki Nevruz'da yaptığı açıklamalarla ve hükümetin senaryosuyla ilgisinin olmadığını ifade eden İbrahim Güçlü, 'Hükümet 'PKK kesinlikle sillahlarını bırakacak ve ondan sonra Kandil'e geçecek. Kandil'de silahsızlanma başlayacaktır. Dolayısıyla silahsızlanmayla ilgili hiç bir pazarlık söz konusu değildir' demişti. Oysa Kandil'deki açıklamada açıkça şu söyleniyor: 'Bizim silahları bırakmamız için şunlar şunlar yapılmalıdır, Öcalan da özgürleşmelidir.' Hani hükümet hiç bir pazarlık yok diyordu?' şeklinde konuştu.

'KANDİL, HÜKÜMETE VE ÖCALAN'A KOL ATTI'


'Siyaseti bilenler şunu bilirler; bir örgüt yeniden yapılandırılabilir' diyen Güçlü, 'Kandil, hükümete ve Öcalan'a kol atmış durumdadır. Öcalan'ın söyledikleriyle, hükümetin yapmak istedikleriyle, Kandil'in yapmak istedikleri arasında büyük fark var. PKK daha önce silah bırakmayacağını açıklamıştı. Sırrı Süreyya Önder şunu söylüyor; 'PKK silah bırakmayacak. Gidecekler Kandil'de eğitim görecekler.' Kandil'de neyin eğitimi görülür? Silahlı eğitim görülür ama Önder 'Siyasetin eğitimini görecekler' diyor. Yani o akil insanlar, akademisyenler Kandil'de gidip orada onları mı eğitecekler?' diye sordu.

Güçlü, BDP'nin haklar ve özgürlükler için değil, PKK'nın hakim olması için çalıştığını da sözlerine ekledi. BEYAZ GAZETE