Mdob "Mevlana'nın Çağrısı"nı Sahneledi

İçel Devlet Opera ve Balesi , dans ve sufi müzikle süslenmiş "Mevlana'nın Çağrısı" balesini İçelli sanatseverlerle buluşturdu.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, uzun bir bir hazırlık evresinden sonra "Mevlana'nın Çağrısı" balesinin prömiyeri yapıldı.

Kültür Merkezi'nde sahlenen, Lale Balkan'ın sahneye koyduğu, Mevlevi semahını modern dansla birleştiren ünlü dansçı Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak yer aldığı eserde, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, video tasarımı Şafak Türkel'e ait.

Librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı, müziği Can Attilla'ya ait Mehmet Balkan'ın "Mevlana'nın Çağrısı"ndaki sahne performansıyla Ziya Azazi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Mevlana karakterini Ender Üçdemir'in canlandıracağı eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Önder Acar paylaştı.

Avusturya'da yaşayan, Mevlevi semahını dansla birleştirdiği unutulmaz performansıyla Avusturya'da yılın en iyi erkek dansçısı kabul edilen Ziya Azazi, Mevlevi semahında solo gösterisiyle İçelli sanatseverleri adeta büyüledi.

Eserin ikinci temsili 27 Nisan Cumartesi kültür merkezinde yapılacak.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA