Chp’li Salıcı: “Emekçilere Müdahale Edilmezse Olay Da Çıkmaz”

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile bir araya gelerek 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Salıcı, “Taksim’e çıkmak isteyen emekçilere müdahale edilmezse olay da çıkmaz. Emekçilerin siyasi haklarından da vazgeçmesini beklemesinler” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu ziyaret ederek, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Salıcı, “Dün Sayın Valinin yapmış olduğu açıklamalara göre Taksim’de var olan inşaattan dolayı bir teknik yetersizlikten bahsediyor, devlet görevlileri. Biz CHP’liler olarak eğer bize bugün içerisinde olumlu bir şekilde dönerlerse Taksim’deki o teknik yetersizliği İstanbul’daki Cumhuriyet Halk Partili belediyeler 1 Mayıs’a yetişecek şekilde teknik olarak güvenliğini alabilecek durumdayız” dedi.

Taksim’e çıkmak isteyen işçilere müdahale edilmediği takdirde bir problemin yaşanmayacağını ifade eden Salıcı, “Eğer emekçiler Taksim’e çıkmak istiyorsa ve taksim’e çıkmak isteyen emekçilere müdahale edilmezse olay da çıkmaz. Teknik olarak elimizdeki bütün imkanları kullanabiliriz. Sendikalar ile işbirliği içerisinde bütün tedbirleri alırız. Siyasi haklarından da emekçilerin vazgeçmesini beklemesinler” diye konuştu.

Taksim’de olacaklarını belirten Kani Beko ise, “Öncelikle 1 Mayıs’ta katledilen arkadaşlarımızın katilleri yakalansın adaletin önüne çıkarılsın, hesap sorulsun. Eğer bu ülkede gerçekten demokratikleşme olacaksa bu demokratikleşme Taksim’deki katiller yakalanmadan Sivas’taki katiller yakalanmadan, Kahramanmaraş’taki katiller yakalanmadan hesap sorulmadan olmaz. Ondan dolayı biz Taksim’de 1 Mayıs Birlik, Dayanışma Mücadele Günü’nde arkadaşlarımızın da anısı itibariyle başta kardeş konfederasyonlarımız, tüm kurum ve kuruluşlarla Taksim’de olacağız” dedi.

Taksim’den başka bir alternatiflerin olmadığını ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Taksim’in fiziki koşullarını biliyoruz, inceledik. Bizim Taksim’in dışında başka bir alternatifimiz yok. Bugün Taksim’de iki saat falan kaldım, binlerce insan rahat bir şekilde dolaşıyorlar. Her gün 1 milyona yakın insan sabahtan akşama kadar dolaşma imkanı bulabiliyorsa, 1 Mayıs’ta biz halkımızla beraber orada rahat bir şekilde, hiç kimsenin burnu kanamadan kutlamaları yapabiliriz. Tabii ki çukurun etrafını kendi imkanlarımızla önlem almak doğru olur ki bunları biz yapacağız. Ama yasakçı bir anlayışa kesinlikle karşı olduğumuzu ve işçiler gerçekten 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız diyorsa bizim Taksim’den başka bir alternatifimiz olmayacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Polisin müdahale etmediği takdirde bir problem olmayacağını ifade eden Beko, “Son nevruz kutlamalarında 1 milyona yakın insanımız oraya katıldı hiç kimsenin burnu kanamadı. Demek ki polis müdahale etmezse oradaki bir provokasyon olmazsa, buraya yüz bin insanımızda gelse bana göre hiç kimsenin burnu kanamadan kutlamalarımızı yaparız ve dağılırız” dedi.

Kaynak: İHA