"6. Bilecik Çocuk Festivali"

Bilecik Belediyesi tarafından "6. Bilecik Çocuk Festivali" düzenlendi.

Kentteki okullardan gelen çocuklar gruplar halinde belediyenin bahçesinde toplandı. Belediye bahçesinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden kortej yürüyüşüne, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, çocukların her zamanda ve mekanda güzel olduklarını belirterek, idarecilerin tek bir amacının, gelecekte güzellikler ve huzur içerisinde, gururla geçmişini yad ederek güzel bir vatan ve şehir bırakmak olduğunu kaydetti.

Hizmetleri çocuklar ve gelecek için yaptıklarının altını çizen Yağcı, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin 100. yılının gençleri, idarecileri sizler olacaksınız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesine sizler dahi iyi üst noktalara taşıyacaksınız. Sizler için şehrimizi var gücümüzle imar ve ihya etmeye çalışıyoruz. İçimizdeki çocuk ruhu, neşesi ve coşkusu hiç bitmesin ama bu çocuk ruhundan aldığımız ilhamla da geleceğimizi o heyecanla, arzuyla ve inançla hazırlayalım. Bugün ve gelecek yarınlarda el ele, gönül gönüle daha iyiye ve güzele hep birlikte ulaşalım."

Konuşmaların ardından belediye halk oyunları ekibi ve şirinler grubu gösteri yaptı. Tören alanındaki çocuklar Adliye Sarayı önüne kurulan oyun gruplarında eğlendi. Çocuk Festivali çeşitli etkinliklerle 3 gün sürecek.

Muhabir: Muhsin Arslan - Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA