Fatih Sokakları Beyaza Bürünüyor

Gelinlikçileriyle ünlü Fatih Fevzipaşa Caddesi esnafı, bu yıl bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

27 Nisan Cumartesi günü Fevzipaşa Caddesi’nde düzenlenecek festivalle gelinlikler görücüye çıkıyor

Fevzipaşa’da yer alan esnafın katıldığı gelinlik festivalinde Fatih Fevzipaşa Caddesi Edirnekapı otobüs durağından, Haşim İşcan Alt Geçidi’nin olduğu yere kadar karnaval havası yaşanacak. Yüzlerce manken gelin ve damadın gelinlik ve damatlıkları sergileyeceği festivalde rengarenk görüntüler yaşanacak.

CADDE BOYUNCA GELİN KONVOYU
Faytonlar ve klasik otomobiller cadde boyunca gelin konvoyu oluşturacak. Her birinde gelin ve damadın olacağı 3 adet fayton ve 10 adet klasik otomobil gelin arabası konvoyu oluşturacak. At üzerinde kına kıyafeti giymiş gelinde konvoyda yerini alacak. Kortej boyunca sokak sanatçıları, atlar, motosikletli göstericiler yürüyüşe eşlik edecek.

FEVZİPAŞA CADDESİ AVM’YE KARŞI
Festival, aynı zamanda alışveriş merkezlerine bir meydan okuma ve direnmeyi de temsil edecek. Fevzipaşa Caddesi esnaflarının bir araya gelerek kurdukları Fatih Girişimci İşadamları Derneği (FAGİDER) tarafından düzenlenen ve Fatih Belediyesi tarafından desteklenen Gelinlik Festivali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Bando Takımı'nın Anıt Park’taki konseriyle sona erecek.
Kaynak: İHA