Brezilyalı Öğrencilerden Evrensel Barışa Katkı

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde, 7 yıldır eğitim veren Türk koleji öğrencileri “Her yönüyle ayrımcılığa hayır” temalı bir internet sitesi oluşturdu.

Evrensel barışka katkı yapması düşüncesiyle öğrenciler tarafından geliştirilen proje Brezilya medyasında büyük ilgi gördü.
Brezilya devlet kanalı ve diğer önemli medya kuruluşlarının içeriklerinde yer verdiği proje farklı kimlikleri birleştirme düşüncesiyle ülkede ses getirdi. Davet edildikleri söyleşilere katılan öğrenciler, tüm insanlığı kapsayacak evrensel değerler üzerinde yoğunlaşmak için herkesin yapabileceği bir katkı olduğuna ve hazırladıkları sitenin de bu amaca hizmet ettiğine vurgu yaptılar.
thescreamingnations.com adıyla görücüye çıkan sitenin içeriği okulun kendi öğrencileri tarafından destekleniyor. Bir ekip çalışması halinde yürütülen projede, farklı dillerde seslendirilen şarkıların yanı sıra temaya uygun olması şartıyla kendilerine ulaştırılan insan hikayeleri yayınlanıyor.
Türkçe içerik ve mesajların da büyük yer tuttuğu sitede ilgi gören şarkıların başında Moğollar’dan “Bu dünya bizim” ve Badem grubunun söylediği “Kara değil mi?” şarkıları geliyor .