Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda Dünya Sekreterler Günü Kutlaması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü tarafından Dünya Sekreterler Günü dolayısıyla “Kariyer Yönetimi” konulu konferans düzenlendi.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda Dünya Sekreterler Günü Kutlaması
GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı ve Beşler Group İnsan Kaynakları Yöneticisi Eylem Osanmaz konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan iş her ne olursa olsun severek yapılması gerektiğini belirten Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı, "İş yaşamına başlamadan önce bilinmesi gereken, seçeceğiniz işin hayatınızı belirleyen en önemli etkenlerden biri olduğudur ve bu öncelikle seveceğiniz bir iş olmalıdır. Bir filmdeki replikten alıntılayarak uyarlıyorum. Yaptığın işi seversen o dünyanın en güzel işidir, sen dünyanın en güzel işini sevmezsen o dünyanın en güzel işi değildir. Sevmediğiniz bir iş sizi asla tatmin etmeyecektir” dedi.

"Yönetici asistanı, şirketin amaçlarına ulaşmak için en son kararı veren yöneticinin yardımcısıdır, en yakınındaki kişidir" diyen Özocaklı, "Bu durum yönetici asistanının, diğer birçok çalışana göre şirketin amaçlara ulaşmasında daha fazla role sahip olduğunun göstergesidir. Bu çerçevede yönetici asistanından beklenen görevlerin en etkin biçimde yerine getirilmesi gerekir. Kurum içinde, dışında ve yöneticiyle iletişiminde aktif olmalı. Telefon kayıt formu, not defteri, adres defteri, ajandalar gibi iletişimi kolaylaştıracak ve unutmayı engelleyecek kolaylıkları kullanmalı. Yapılacak günlük işleri planlamalı, planı izlemeli ve gerektiğinde planlarda değişiklik yaparak organize etmeli, neyin ne zaman yapılacağını önem sırasına göre düzenlemelidir. Şirketlerimizdeki deneyimlerimizde gördüğümüz üzere organize eden, planlayabilen, empati kurabilen, sırdaş olabilen, hızlı düşünebilen ve sabırlı olup, deneyim kazananlar gerçek birer asistan olabiliyorlar" diye konuştu.

İşini seven insanın sürekli kendisini geliştirdiğini belirten Beşler Group İnsan Kaynakları Yöneticisi Eylem Osanmaz ise, “Telefonu açtığınızda sesiniz karşı tarafa şirketinizin yüzü olarak yansıyacaktır. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz, çalıştığınız örgütte o kadar güçlenirsiniz. İşini seven herkes özverili çalışmaktadır. Geleceğin yönetici asistanları olarak çok iyi derecede İngilizce öğrenmelisiniz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA