Manavgat'ta "sıra Dışı Yaşam Becerileri ve Girişimcilik" Semineri

Yeşilay Manavgat Temsilciliği tarafından "Sıra dışı Yaşam Becerileri ve Girişimcilik" Semineri düzenlendi.

Kişisel gelişim uzmanı Melih Arat tarafından Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine verilen seminer, yüksekokulun konferans salonunda yapıldı. Seminere Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Meslek Yüksekokul Müdürü Hacer Bakır Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşilay Manavgat Temsilcisi Fatih Kaplan, öğrencilere faydalı olmak ve kendilerini yetiştirmeleri için semineri düzenlediklerini belirterek, seminere konuşmacı olarak katılan Melih Arat'a teşekkür etti.

Melih Arat, üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatına atılacak öğrencilere başarılı olmanın püf noktalarını anlattı. "Başarılı olabilmek için sıra dışı olun ve sıra dışı işler yaratın" diyen Arat, "Sıra dışı olmak demek sıra dışı giyinmek, sıra dışı davranmak değil, sıra dışı fikirler üretmektir. İş hayatında yönetici de yönetilen de olabilirsiniz. Yöneticiyseniz çalışanlarınızla diyaloglarınızda, onlarla çalışmalarda sıra dışı fikirler ve farklı bakış açıları yakalamalısınız. Çalışansanız tamamen sıra dışı olmalısınız. Sıra dışı çalışma yöntemleri ve sıra dışı fikirler sunmalısınız. Kısacası hayatta ve iş hayatında sıra dışı olan kazanır" dedi.

Arat, sıradan insanların her zaman yerinde saydığını ancak çılgın projeler yapan sıra dışı insanları hem kazandığını hem de tarihe geçtiklerini söyledi.

Seminer sonunda Kaplan tarafından günün anısına Arat'a plaket sunuldu.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA