Karikatürist Atila Özer'in Evi Müze Oldu

Eskişehir'de Karikatürist Prof. Atila Özer’in evi müzeye dönüştürüldü.

Karikatürist Atila Özer'in Evi Müze Oldu
Özer'in çalışmaları bundan böyle eşi Vicdan Bulunmaz Özer tarafından müzeye dönüştürülen evde yaşayacak.
Şeker Mahallesi, Şeker Evleri, Lületaşı Sokak'ta Özer'in eşi Vicdan Bulunmaz Özer tarafından müzeye dönüştürülen evin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Merkez Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen Karikatürist Prof. Atila Özer anma etkinlikleri çerçevesindeki müze evinin açılışına CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ömer Faruk Günay, Karikatürist Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, karikatüristler ve sanatseverler katıldı.

Başkan Büyükerşen, “Eskişehir’de özelliği olan özel bir müze. Atila, Eskişehir’de yetişmiş ve uluslararası yayınlarda karikatürleri yer alan bir sanatçımızdı. Atila aramızdan erken ayrıldı. Atila’nın eserleri gelecek kuşaklara aktarılacak." dedi.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise “Vicdan Hanımı tebrik ediyorum. Bir insan kültür hayatına bu kadar güzel katkıda bulunabilir, emeklerine sağlık.” diye konuştu.

Özer’in Eşi Vicdan Bulunmaz Özer de, “Eşimin çalışmaları herkes tarafından izlensin, ödülleri, karikatürleri herkes tarafından görülsün ve herkes faydalansın istedim. Dünya Karikatür Müzeleri toplantısında Atila Özer’in doğum günü olan 3 Nisan, Dünya Karikatür Müzeleri Günü olarak kabul edildi. Bu da bizim için büyük mutluluk.” ifadesini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Atila Özer Müzesi katılımcılar tarafından açıldı. Ardından müze gezildi. Müzede Özer'in şahsi eşyalarının yanı sıra karikatürleri de yer alıyor .