Derik'te 42 Yılık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Mardin'in Derik ilçesinde 42 yıldır aralarında husumet bulunan iki aile, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Derik İlçe Örgütü'nün girişimiyle barıştı.

Derik'te 42 Yılık Kan Davası Barışla Sonuçlandı
Mardin'in Derik ilçesinde Bahçeci ve Atiz aileleri arasında 42 yıldır süren ve 2 kişinin ölümüne neden olan husumet, BDP Derik İlçe Örgütü'nün araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Ercan Tesislerinde yapılan barış törenine; BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Derik Belediye Başkan Vekili Doğan Özbahçeci Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş, BDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, DTK delegeleri, MEYADER üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile bölgenin kanaat önderlerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan BDP'li Baluken, kendilerine bu barış ortamını hazırladıkları için ailelere teşekkür ederek siyasal sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Konuşmalardan sonra Bahçeci ve Atiz ailelerinin fertleri, okunan dualarla tek tek tokalaşarak aralarındaki husumete son verdi.
Kaynak: İHA