Bakan Kılıç’tan Belediyespor’a Destek

Çanakkale Kara Savaşlarının 98. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çanakkale Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Kılıç’tan Belediyespor’a Destek
Bakan Kılıç, Acıbadem Voleybol 1. Ligi’ne yükselen Çanakkale Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ile de bir araya geldi.
Bakan Kılıç, önümüzdeki yıl 1. Lig’de mücadele edecek olan Çanakkale Belediyespor’un tüm takım malzemelerinin karşılanacağı müjdesini verdi. Bakan Kılıç, Çanakkale’ye yapılacak yatırımın 120 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

Kılıç, “Voleybol takımımızın Voleybol 1. Ligi'ne çıkmış olmasını Çanakkale açısından önemli buluyorum. Takımın 1. Lig'de olmasının şehrin sosyal ve sportif hayatına katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bütün malzeme ihtiyaçlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak karşılamayı taahhüt ediyoruz ki bir Çanakkale markası olarak büyüyebilsin. Malumunuz, 57. Alay anma merasimleri için 15 bin üniversiteli gencimiz ile birlikte Çanakkale’deyiz. Yarın sabah namazından itibaren 15 bin üniversiteli gencimiz ile birlikte Türkiye Öğrenci Konseyi ve Türkiye İzcilik Federasyonu katkıları ile büyük bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. 5 kilometrelik bir etabı, ecdadımızın şahadet şerbetini içtikleri mıntıkaları Fatihalar ile adımlayarak kat edeceğiz. Çanakkale’nin maneviyatından istifade etmeye gayret edeceğiz. Anadolu’nun manevi mimarlarını Fatihalar ile yad etmeye gayret edeceğiz” dedi.

Bakan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
Çanakkale’de daha başka güzellikler de yaşanıyor. 2013 yılında Çanakkale’ye 1000 kişilik bir erkek konuk evi, ayrıca 1000 kişilik de bir kız öğrenci konuk evi yapmayı yatırım programımıza koyduk. 2000 yeni yatak kapasitesini Çanakkale’ye kazandırmış olacağız. Bu 2000 bin yatak kapasitesi yılın 365 günü boyunca Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan üniversiteli ve liseli gençlerin şehitlikleri ve abideleri ziyaretlerinde onlara konut evi olarak hizmet verecek. Böylece Çanakkale’ye gelen kafilelerin konaklamasında barınma engeli kalmayacaktır. Bu sayede Trabzon’dan Diyarbakır’a, Samsun’dan Şanlıurfa’ya, Muğla’dan Hakkâri’ye varıncaya kadar 80 vilayetimizin gençlerine Çanakkale’yi görme imkânını sunmuş olacağız. 2000 kişilik bu barınma öğrenci konuk evlerinin maliyeti 55 milyon lira artı KDV olarak tahmin edilmektedir. Net rakam ihale sonrasında ortaya çıkacak. Ayrıca Çanakkale’de Ayvacık Spor Salonu, Biga Spor Salonu'nu hizmete açtık. Eceabat sentetik sahasını, Çanakkale’ye bir gençlik merkezi kazandırma yatırımını dahil ettik. Çanakkale’de sentetik stat içi çim yüzeyli atletizm pistinin yarın ihalesi yapılacak. Çanakkale’yi bir de sentetik atletizm pistine kavuşturmuş olacağız. Gökçeada’da 300 yatak kapasiteli öğrenci yurdu, yine Çanakkale merkezde halen inşaatı devam eden 500 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımına devam ediyoruz. Tüm bunları bir araya topladığımızda, Çanakkale ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılındaki yatırımlarının maliyetleri 120 milyon lirayı buluyor. Hem üniversite öğrencilerine, hem şehirde yaşayan halkımızın genç evlatlarına, hem Çanakkale abidelerini dışarıdan görmeye gelenlere hizmet vermeye canla başla devam edeceğiz”

Bakan Kılıç, Çanakkale Belediyespor Bayan Voleybol Takımı'nın kupası ile poz verdi.
Kaynak: İHA