Ürgüp'teki Etkinlikte, Çocuklar Sıcak Hava Balonuna Bindi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ürgüp'te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ürgüp Stadında düzenlenen törene, Kaymakam Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi ve vatandaşlar katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ürgüp'te çok farklı bir bayram coşkusu yaşandığını belirterek, kurdukları oyun parkurları ve sıcak hava balonlarıyla çocukların bayram heyecanına coşku kattıklarını söyledi.

Fahri Yıldız ise çocukların toplum için olmazsa olmaz değerlerin başında geldiğini, kendilerin de bunun bilinciyle Ürgüp'te farklı bir bayram etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Bayram coşkusunu Ürgüp'ün her köşesine yaymak için köydeki çocukları da Ürgüp'teki kutlama alanına getirdiklerini kaydeden Yıldız, çocuklar için hazırladıkları bayram kutlamalarının her yıl daha iyisini yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kendisinin öğretmenken yapamadığı, içinde uhde kalan şeyleri bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yıldız, "Bugün bölgemizin en kapsamlı kutlamasını yapıyoruz. Çocuklarımıza her şey feda olsun. Ürgüp bir dünya kenti olma özelliğini devam ettiriyor. Bundan sonraki yıllarda 23 Nisan ve diğer bayramları en iyi şekilde kutlayacak ve çocuklarımıza hediye edeceğiz.''

Konuşmaların ardından öğrenciler stada kurulan oyun parkurlarında oynadı ve sıcak hava balonuna bindi.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA