Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Farklı Milletlerden Çocukları Ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan’da çocukları ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda yurt içi ve dışından gelen çocukların buluşması renkli görüntülere sahne oldu.
4'ncü Çocuk Festivali kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak Gaziantep’e gelen Kırgızistan, Rusya, Montenegro, Moldovya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden konuk öğrenciler milli kıyafetleri ile meclis salonunu renklendirdi. Suriyeli Misafirler Bilgi Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli miniklerin de yer aldığı buluşmaya, Sodes Projesi kapsamında belediye tarafından yürütülen Down-Up Projesi’nde eğitim gören Down Sendromlu minikler de katıldı.

Buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Bir ülkenin geleceği için çocuk çok önemlidir. Egemenliğimizin teminatı millet, milletimizin, köyümüzün, şehrimizin, ülkemizin teminatı yani geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir milletin yapmadığını Türk çocukları için yaptı. Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet etti. Türk milleti, milli bayramını çocuklarına armağan eden yegâne millettir. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da koltuğunu sembolik olarak ilköğretim öğrencilerine bırakan Başkan Güzelbey’in makamına Özdemirbey İlköğretim Okulu’ndan Esra Güçyetmez ile Oğuzhan Güler oturdu .