Çocuk Meclisi’nden 23 Nisan´a Özel Sergi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Çocuk Meclisi, Ressamlar Çalışma Grubu’nun destekleriyle düzenlediği sergide 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı tablolarla anlattı.

Tayyare Kültür Merkezi Sami Güler Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Çocuk Meclisi Başkanı Abidin Durmuş, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal, gönüllü eğitmenler Nefise Gökalp, Sema Balıkçıer, Zafer Özenbaş, Ramazan Alper ve Türkan Uz ile çok sayıda çocuk meclisi üyesi katıldı.

Semih Pala, Kadın, Engelli, Çocuk ve Gençlik Meclisleri, 30 çalışma grubu, yürütme kurulu, çalışma ofisleriyle ve gönüllülerle birlikte Türkiye’nin en güçlü kent konseyi olduklarını söyledi.

23 Nisan’ın millet hayatında ve devletimizin kuruluşunda önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Pala, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın geleceğe yönelik ders alınması gereken bir gün olduğunu ifade etti.

Pala, “Memleketi idare ederken hep seçimler olur. Seçilen insanlara da toplum oy verir. Milletin verdiği oylarla idareciler seçilir. Verilen oylara milli irade denir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk, ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ demiş. Halkın verdiği oylar sonucu ortaya çıkan iktidarlar, milletin değeridir, milli hakimiyettir. Buna hiç kimse müdahale edemez. Demokrasilerde esas olan halkın oylarıdır. Seçimle işbaşına gelen insanlara sadece hukuk veya sandıkta millet müdahale eder.” dedi.

23 Nisan’ın çocuklara bırakılmasında da mana olduğunu ifade eden Pala, şunları kaydetti: “23 Nisan 1920’de TBMM kuruldu. TBMM’nin kuruluşu çocuklara bayram olarak verilmiş. Çocuk Bayramı’nı esas değerini çocuklara anlatarak kutlamak istiyoruz. Devlet törenleriyle değil, millet törenleriyle işin özünü vurgulamak istiyoruz. Resim sergisine emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla her zaman beraber olacağız.”